Wijn accessoires: onmisbaar voor de echte wijnliefhebber

Wijn is een drank die al eeuwenlang wordt gedronken en gewaardeerd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er door de jaren heen een hele industrie is ontstaan rondom deze drank. Naast de wijn zelf zijn er namelijk ook tal van accessoires ontwikkeld die het drinken van wijn nog aangenamer maken. In dit artikel bespreken we de belangrijkste wijn accessoires en waarom ze onmisbaar zijn voor de echte wijnliefhebber.

Wijn accesoires

1. Kurkentrekker

Een goede kurkentrekker is misschien wel het belangrijkste wijn accessoire dat er is. Zonder kurkentrekker kun je immers geen fles wijn openen. Er zijn verschillende soorten kurkentrekkers op de markt, maar de meest gebruikte is de zogenaamde ‘waiter’s friend’. Dit is een compacte kurkentrekker die gemakkelijk in je zak past en waarmee je op een eenvoudige manier de kurk uit de fles kunt trekken.

2. Wijnglazen

Wijnglazen zijn er in allerlei soorten en maten, maar voor de echte wijnliefhebber is het belangrijk om te kiezen voor glazen die speciaal zijn ontworpen voor de wijnsoort die je gaat drinken. Zo zijn er bijvoorbeeld glazen voor rode wijn, witte wijn en champagne. Het juiste glas zorgt ervoor dat de aroma’s en smaken van de wijn optimaal tot hun recht komen.

3. Decanteerkaraf

Een decanteerkaraf is een glazen karaf die wordt gebruikt om wijn over te schenken. Door de wijn over te schenken in een decanteerkaraf wordt de wijn van zuurstof voorzien, waardoor de smaak en aroma’s beter tot hun recht komen. Daarnaast zorgt het schenken van de wijn uit een karaf voor een mooie presentatie op tafel.

4. Vacuümpomp

Als je een fles wijn hebt geopend, wil je natuurlijk dat de wijn zo lang mogelijk goed blijft. Een vacuümpomp kan hierbij helpen. Met een vacuümpomp kun je namelijk de lucht uit de fles halen, waardoor de wijn minder snel oxideert en dus langer goed blijft. Een handige accessoire voor de echte wijnliefhebber die graag een fles wijn bewaart voor een later moment.

5. Wijnkoeler

Als je een fles wijn serveert, wil je natuurlijk dat deze op de juiste temperatuur is. Een wijnkoeler kan hierbij helpen. Er zijn verschillende soorten wijnkoelers op de markt, van een simpele emmer met ijs tot een elektrische wijnkoeler die de fles op de juiste temperatuur houdt. Een handige accessoire voor de echte wijnliefhebber die graag zijn gasten een perfect gekoelde fles wijn serveert.

6. Wijnrek

Als je regelmatig wijn drinkt, is het handig om een wijnrek te hebben waar je je flessen wijn in kunt bewaren. Er zijn verschillende soorten wijnrekken op de markt, van een simpele houten plank tot een design wijnrek dat een echte eyecatcher is in je interieur. Een wijnrek zorgt niet alleen voor een mooie presentatie van je wijn, maar zorgt er ook voor dat je altijd een fles wijn bij de hand hebt als je zin hebt in een glaasje.

7. Wijnthermometer

Als je een fles wijn serveert, wil je natuurlijk dat deze op de juiste temperatuur is. Een wijnthermometer kan hierbij helpen. Met een wijnthermometer kun je namelijk de temperatuur van de wijn meten, zodat je zeker weet dat de wijn op de juiste temperatuur is. Een handige accessoire voor de echte wijnliefhebber die graag zijn gasten een perfect gekoelde fles wijn serveert.

Conclusie

Wijn accessoires zijn onmisbaar voor de echte wijnliefhebber. Of je nu op zoek bent naar een goede kurkentrekker, een decanteerkaraf of een wijnkoeler, er is altijd wel een accessoire dat bij jouw wensen past. Door te kiezen voor de juiste accessoires kun je optimaal genieten van de smaak en aroma’s van je favoriete wijn. Dus waar wacht je nog op? Schaf vandaag nog de juiste wijn accessoires aan en geniet van een heerlijk glas wijn!

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Sancerre wijn: een heerlijke Franse wijn uit de Loire-vallei.

Plaats een reactie