Sancerre wijn: een heerlijke Franse wijn uit de Loire-vallei

Sancerre wijn is een witte wijn die afkomstig is uit de Loire-vallei in Frankrijk. Het is een van de meest bekende wijnen uit deze regio en wordt gemaakt van de Sauvignon Blanc druif. Sancerre wijn staat bekend om zijn frisse en fruitige smaak en is een populaire keuze voor wijnliefhebbers over de hele wereld.

Sancerre wijn

Geschiedenis van Sancerre wijn

De geschiedenis van Sancerre wijn gaat terug tot de Romeinse tijd, toen de wijngaarden in de Loire-vallei werden aangelegd. In de Middeleeuwen werd de wijn geproduceerd door monniken in de abdijen van de regio. In de 19e eeuw begon de wijnbouw in Sancerre zich te ontwikkelen en werd de wijn steeds populairder bij wijnliefhebbers in Frankrijk en daarbuiten.

Kenmerken van Sancerre wijn

Sancerre wijn heeft een lichtgele kleur en een frisse, fruitige smaak. De wijn heeft aroma’s van citrusvruchten, groene appel en gras. Sancerre wijn is een droge wijn en heeft een hoog zuurgehalte, wat zorgt voor een verfrissende smaak. De wijn heeft een gemiddeld alcoholpercentage van 12,5%.

Productie van Sancerre wijn

Sancerre wijn wordt geproduceerd in de regio Sancerre, gelegen in het oostelijke deel van de Loire-vallei. De wijngaarden liggen op heuvels en hebben een bodem van kalksteen en klei. De druiven worden met de hand geplukt en vervolgens geperst. Het sap wordt gefermenteerd in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur. Na de fermentatie wordt de wijn gerijpt op de droesem, wat zorgt voor extra complexiteit en smaak.

Wijn-spijs combinaties met Sancerre wijn

Sancerre wijn is een veelzijdige wijn die goed past bij verschillende gerechten. De frisse en fruitige smaak van de wijn past goed bij visgerechten, schaal- en schelpdieren en salades. Ook bij gerechten met geitenkaas is Sancerre wijn een goede keuze. De wijn kan ook gedronken worden als aperitief of bij lichte voorgerechten.

Conclusie

Sancerre wijn is een heerlijke Franse wijn uit de Loire-vallei. De wijn heeft een frisse en fruitige smaak en is een populaire keuze voor wijnliefhebbers over de hele wereld. Sancerre wijn wordt geproduceerd in de regio Sancerre en is gemaakt van de Sauvignon Blanc druif. De wijn past goed bij verschillende gerechten en is een veelzijdige keuze voor elke gelegenheid.

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Wijn koelkast: de ideale oplossing voor wijnliefhebbers.

Plaats een reactie