google.com, pub-4579791368436773, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Adventskalender wijn: een heerlijke manier om af te tellen naar Kerstmis

De adventskalender is een traditie die al jarenlang bestaat. Het is een manier om af te tellen naar Kerstmis en elke dag een klein cadeautje te krijgen. De laatste jaren is er een nieuwe trend ontstaan: de adventskalender wijn. In plaats van chocolaatjes of kleine cadeautjes, krijg je elke dag een flesje wijn om te proeven. In dit artikel lees je alles over de adventskalender wijn en waarom het zo’n leuke manier is om af te tellen naar Kerstmis.

Adventskalender wijn

Wat is een adventskalender wijn?

Een adventskalender wijn is een adventskalender waarbij je elke dag een flesje wijn krijgt om te proeven. De adventskalender bestaat uit 24 flesjes wijn, één voor elke dag van december tot aan Kerstmis. De flesjes zijn meestal 187 ml, wat genoeg is voor één glas wijn. De adventskalender wijn is een leuke manier om nieuwe wijnen te ontdekken en te proeven. Het is ook een geweldig cadeau voor wijnliefhebbers.

Waar kun je een adventskalender wijn kopen?

Er zijn verschillende winkels en webshops waar je een adventskalender wijn kunt kopen. Hieronder vind je een aantal opties:

 • Gall & Gall: Gall & Gall heeft elk jaar een adventskalender wijn in het assortiment. De kalender bevat 24 flesjes wijn van verschillende druivenrassen en landen. De prijs van de adventskalender wijn van Gall & Gall is ongeveer € 50,-.
 • Wijnvoordeel: Wijnvoordeel heeft ook een adventskalender wijn in het assortiment. De kalender bevat 24 flesjes wijn van verschillende druivenrassen en landen. De prijs van de adventskalender wijn van Wijnvoordeel is ongeveer € 70,-.
 • Albert Heijn: Albert Heijn heeft elk jaar een adventskalender wijn in het assortiment. De kalender bevat 24 flesjes wijn van verschillende druivenrassen en landen. De prijs van de adventskalender wijn van Albert Heijn is ongeveer € 50,-.
 • Wijnbeurs: Wijnbeurs heeft ook een adventskalender wijn in het assortiment. De kalender bevat 24 flesjes wijn van verschillende druivenrassen en landen. De prijs van de adventskalender wijn van Wijnbeurs is ongeveer € 80,-.

Naast deze winkels en webshops zijn er ook veel andere aanbieders van adventskalender wijn. Het is dus zeker de moeite waard om even rond te kijken en te vergelijken.

Waarom is een adventskalender wijn zo leuk?

Een adventskalender wijn is zo leuk om verschillende redenen:

 • Je ontdekt nieuwe wijnen: Met een adventskalender wijn krijg je elke dag een andere fles wijn om te proeven. Hierdoor ontdek je nieuwe wijnen en smaken die je anders misschien niet zou hebben geprobeerd.
 • Je leert meer over wijn: Door elke dag een fles wijn te proeven, leer je meer over wijn. Je ontdekt bijvoorbeeld welke druivenrassen er zijn en uit welke landen de wijnen komen.
 • Je hebt elke dag iets om naar uit te kijken: Met een adventskalender wijn heb je elke dag iets om naar uit te kijken. Het is een leuke manier om af te tellen naar Kerstmis.
 • Het is een geweldig cadeau: Een adventskalender wijn is een geweldig cadeau voor wijnliefhebbers. Het is origineel en persoonlijk.

Waar moet je op letten bij het kopen van een adventskalender wijn?

Als je een adventskalender wijn wilt kopen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten:

 • De prijs: De prijs van een adventskalender wijn kan sterk variëren. Het is dus belangrijk om goed te kijken naar de prijs en te vergelijken met andere aanbieders.
 • De inhoud: De inhoud van de adventskalender wijn kan ook verschillen. Kijk dus goed naar welke wijnen er in de kalender zitten en of dit past bij jouw smaak.
 • De levering: Als je een adventskalender wijn online bestelt, is het belangrijk om te kijken naar de levering. Zorg ervoor dat de kalender op tijd wordt geleverd en dat de verzendkosten niet te hoog zijn.

Conclusie

Een adventskalender wijn is een leuke manier om af te tellen naar Kerstmis. Met elke dag een flesje wijn om te proeven, ontdek je nieuwe wijnen en leer je meer over wijn. Er zijn verschillende winkels en webshops waar je een adventskalender wijn kunt kopen. Let bij het kopen van een adventskalender wijn op de prijs, de inhoud en de levering. Een adventskalender wijn is een geweldig cadeau voor wijnliefhebbers en een leuke manier om de feestdagen door te brengen.

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Chou Chou Wijn: Een Unieke Wijn uit de Loirestreek.

Plaats een reactie