Salentein Wijn: Een Argentijnse Wijn van Wereldklasse

Salentein Wijn is een van de meest bekende en gewaardeerde wijnen uit Argentinië. Het wijnhuis is gelegen in de Uco Vallei, in de provincie Mendoza, en is opgericht in 1992 door de Nederlandse zakenman Mijndert Pon. Het wijnhuis is vernoemd naar de Salentein familie, die afkomstig is uit de regio Gelderland in Nederland.

Salentein wijn

Geschiedenis van Salentein Wijn

De geschiedenis van Salentein Wijn begint in 1992, toen Mijndert Pon besloot om een wijnhuis te bouwen in Argentinië. Hij was op zoek naar een plek waar hij wijn kon produceren van wereldklasse, en vond deze in de Uco Vallei. De Uco Vallei is een van de hoogste wijngebieden ter wereld, met wijngaarden die gelegen zijn op een hoogte van meer dan 1000 meter boven zeeniveau.

De eerste wijngaarden van Salentein Wijn werden aangeplant in 1996, en in 1999 werd de eerste oogst binnengehaald. Sindsdien heeft het wijnhuis vele prijzen gewonnen voor zijn wijnen, en is het uitgegroeid tot een van de meest bekende en gewaardeerde wijnhuizen van Argentinië.

Wijngaarden van Salentein Wijn

De wijngaarden van Salentein Wijn zijn gelegen in de Uco Vallei, op een hoogte van meer dan 1000 meter boven zeeniveau. De wijngaarden zijn aangeplant op verschillende bodemsoorten, waaronder leem, zand en kalksteen. Dit zorgt voor een grote diversiteit aan wijnen, met elk hun eigen karakteristieken.

De wijngaarden van Salentein Wijn zijn aangeplant met verschillende druivenrassen, waaronder Malbec, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Elk druivenras wordt zorgvuldig geselecteerd en aangeplant op de bodemsoort die het beste bij het druivenras past.

Productieproces van Salentein Wijn

Het productieproces van Salentein Wijn begint met de selectie van de druiven. De druiven worden zorgvuldig geselecteerd en met de hand geplukt. Vervolgens worden de druiven naar de wijnmakerij gebracht, waar ze worden geperst en gefermenteerd.

De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks, waarbij de temperatuur zorgvuldig wordt gecontroleerd. Na de fermentatie worden de wijnen gerijpt in eikenhouten vaten, waarbij de wijnmaker zorgvuldig de juiste balans zoekt tussen fruitigheid en houttonen.

Wijnen van Salentein Wijn

Salentein Wijn produceert een breed scala aan wijnen, waaronder rode wijnen, witte wijnen en mousserende wijnen. Enkele van de meest bekende wijnen van Salentein Wijn zijn:

  • Salentein Malbec: Een volle en krachtige rode wijn, gemaakt van de Malbec druif. De wijn heeft aroma’s van rijp rood fruit, chocolade en vanille, en heeft een lange en elegante afdronk.
  • Salentein Chardonnay: Een frisse en fruitige witte wijn, gemaakt van de Chardonnay druif. De wijn heeft aroma’s van citrusfruit, perzik en vanille, en heeft een lange en frisse afdronk.
  • Salentein Brut Nature: Een mousserende wijn, gemaakt van de Chardonnay en Pinot Noir druiven. De wijn heeft aroma’s van appel, peer en toast, en heeft een frisse en levendige smaak.

Conclusie

Salentein Wijn is een van de meest bekende en gewaardeerde wijnen uit Argentinië. Het wijnhuis is gelegen in de Uco Vallei, een van de hoogste wijngebieden ter wereld. De wijngaarden van Salentein Wijn zijn aangeplant met verschillende druivenrassen, en elk druivenras wordt zorgvuldig geselecteerd en aangeplant op de bodemsoort die het beste bij het druivenras past. Het productieproces van Salentein Wijn is zeer zorgvuldig en resulteert in wijnen van wereldklasse. Salentein Wijn produceert een breed scala aan wijnen, waaronder rode wijnen, witte wijnen en mousserende wijnen, die allemaal bekend staan om hun hoge kwaliteit en unieke karakteristieken.

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Zoete witte wijn: een heerlijke verwennerij voor de zoetekauwen onder ons.

Plaats een reactie