Neleman Wijn: Duurzaamheid en Passie in een Fles

Neleman Wijn is een Nederlands wijnmerk dat bekend staat om zijn duurzame en biologische productieprocessen. Het bedrijf is opgericht door Derrick Neleman, een gepassioneerde wijnliefhebber die zijn droom om zijn eigen wijn te maken heeft waargemaakt. Neleman Wijn is inmiddels uitgegroeid tot een bekend merk in Nederland en wordt ook steeds meer gewaardeerd in andere landen.

Neleman wijn

De Filosofie van Neleman Wijn

De filosofie van Neleman Wijn is gebaseerd op duurzaamheid en passie. Het bedrijf gelooft dat goede wijn alleen kan worden gemaakt als er respect is voor de natuur en het milieu. Daarom worden alle wijnen van Neleman geproduceerd volgens biologische en duurzame methoden. Dit betekent dat er geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest, pesticiden of andere schadelijke stoffen. In plaats daarvan wordt er gewerkt met natuurlijke middelen en wordt er veel aandacht besteed aan het behoud van de biodiversiteit.

Daarnaast is passie een belangrijk onderdeel van de filosofie van Neleman Wijn. Het bedrijf gelooft dat goede wijn alleen kan worden gemaakt als er liefde en toewijding in wordt gestoken. Daarom werkt Neleman alleen met gepassioneerde wijnmakers die hun vak verstaan en die dezelfde waarden delen als het bedrijf zelf.

De Wijnen van Neleman

Neleman Wijn produceert een breed scala aan wijnen, van witte en rode wijnen tot rosé en mousserende wijnen. Alle wijnen worden geproduceerd volgens dezelfde duurzame en biologische methoden en zijn gemaakt van de beste druiven die met zorg zijn geselecteerd.

Enkele van de meest populaire wijnen van Neleman zijn:

  • Neleman Verdejo: Een frisse en fruitige witte wijn gemaakt van de Verdejo-druif. Deze wijn heeft aroma’s van citrus en groene appel en is perfect als aperitief of bij lichte gerechten.
  • Neleman Tempranillo: Een volle en krachtige rode wijn gemaakt van de Tempranillo-druif. Deze wijn heeft aroma’s van rijp rood fruit en kruiden en is perfect bij vleesgerechten en kaas.
  • Neleman Cava Brut: Een mousserende wijn gemaakt volgens de traditionele methode. Deze wijn heeft aroma’s van appel en citrus en is perfect als aperitief of bij feestelijke gelegenheden.

De Duurzame Productie van Neleman Wijn

Neleman Wijn hecht veel waarde aan duurzaamheid en doet er alles aan om zijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Dit begint al bij de keuze van de wijngaarden. Neleman werkt alleen met wijngaarden die op een duurzame manier worden beheerd en waarbij er veel aandacht wordt besteed aan het behoud van de biodiversiteit.

Daarnaast wordt er bij de productie van de wijnen van Neleman geen gebruik gemaakt van kunstmest, pesticiden of andere schadelijke stoffen. In plaats daarvan wordt er gewerkt met natuurlijke middelen zoals compost en worden er bijvoorbeeld bloemen geplant tussen de wijnstokken om natuurlijke vijanden van schadelijke insecten aan te trekken.

Ook wordt er bij de productie van de wijnen van Neleman veel aandacht besteed aan het verminderen van afval en het besparen van energie. Zo worden de flessen van Neleman gemaakt van gerecycled glas en worden de wijnen verpakt in dozen van gerecycled karton. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van zonne-energie en wordt er bijvoorbeeld regenwater opgevangen om de wijngaarden te besproeien.

De Toekomst van Neleman Wijn

Neleman Wijn heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt en het bedrijf heeft ambitieuze plannen voor de toekomst. Zo wil Neleman zijn positie in Nederland verder versterken en ook in andere landen groeien. Daarnaast wil het bedrijf blijven innoveren op het gebied van duurzaamheid en wil het bijvoorbeeld meer wijngaarden gaan beheren die op een biologische en duurzame manier worden beheerd.

Al met al is Neleman Wijn een bijzonder wijnmerk dat staat voor duurzaamheid, passie en kwaliteit. Het bedrijf bewijst dat goede wijn niet ten koste hoeft te gaan van het milieu en dat het mogelijk is om op een duurzame manier wijn te produceren zonder concessies te doen aan de smaak en kwaliteit.

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Alcoholvrije wijn: een gezond alternatief voor wijnliefhebbers.

Plaats een reactie