Gerard Ekdom Wijn: De Passie van de Radio DJ voor Wijn

Gerard Ekdom is een bekende radio DJ in Nederland. Hij is vooral bekend van zijn programma’s op NPO Radio 2, waar hij al jarenlang te horen is. Maar naast zijn werk als DJ heeft Gerard Ekdom nog een andere passie: wijn. In dit artikel gaan we dieper in op de liefde van Gerard Ekdom voor wijn en wat hij allemaal doet op het gebied van wijn.

Gerard ekdom wijn

Gerard Ekdom en Wijn

Gerard Ekdom is al jarenlang een liefhebber van wijn. Hij heeft zelfs een eigen wijncollectie en is regelmatig te vinden op wijnproeverijen en -beurzen. In interviews heeft hij vaak verteld over zijn passie voor wijn en hoe hij deze heeft ontwikkeld.

Gerard Ekdom is vooral geïnteresseerd in Franse wijnen. Hij heeft een voorkeur voor wijnen uit de Bordeaux-streek en de Bourgogne. Maar ook wijnen uit andere landen, zoals Italië en Spanje, kunnen op zijn waardering rekenen.

Naast het drinken van wijn, is Gerard Ekdom ook geïnteresseerd in het maken van wijn. Hij heeft zelfs een keer meegedaan aan een wijnmaakwedstrijd in Frankrijk. Hierbij moesten de deelnemers zelf wijn maken en deze laten beoordelen door een jury. Gerard Ekdom eindigde niet bij de winnaars, maar hij heeft wel veel geleerd van deze ervaring.

Gerard Ekdom als Wijnkenner

Gerard Ekdom is niet zomaar een liefhebber van wijn, hij is ook een echte kenner. Hij heeft veel kennis over verschillende soorten wijn en kan deze kennis ook goed overbrengen op anderen. Zo heeft hij bijvoorbeeld een eigen rubriek op NPO Radio 2 waarin hij regelmatig wijn bespreekt.

Daarnaast heeft Gerard Ekdom ook een eigen wijnprogramma op televisie gehad. In het programma ‘Wijn aan Gort’ ging hij samen met Ilja Gort op zoek naar de beste wijnen in Frankrijk. Het programma was een groot succes en werd goed ontvangen door het publiek.

Gerard Ekdom heeft ook een eigen wijnclub opgericht. Leden van deze club krijgen regelmatig een selectie van wijnen thuisgestuurd, die door Gerard Ekdom zelf zijn uitgekozen. Daarnaast organiseert de wijnclub ook regelmatig proeverijen en andere evenementen.

Gerard Ekdom en Wijn in de Media

Gerard Ekdom is niet alleen in zijn eigen programma’s bezig met wijn, ook in de media wordt hij regelmatig gevraagd om zijn mening te geven over wijn. Zo heeft hij bijvoorbeeld meegewerkt aan een artikel in het tijdschrift ‘WineLife’ over de beste wijnen onder de 10 euro.

Ook heeft Gerard Ekdom meegedaan aan het televisieprogramma ‘De Grote Wijnshow’. Hierin moesten verschillende BN’ers hun kennis over wijn laten zien. Gerard Ekdom eindigde op de tweede plaats, achter wijnschrijver Harold Hamersma.

Conclusie

Gerard Ekdom is niet alleen een bekende radio DJ, maar ook een echte wijnliefhebber. Hij heeft veel kennis over wijn en kan deze kennis ook goed overbrengen op anderen. Met zijn eigen wijnclub en televisieprogramma heeft hij ook laten zien dat hij serieus bezig is met wijn.

Als je zelf ook geïnteresseerd bent in wijn, dan is het zeker de moeite waard om eens te kijken naar wat Gerard Ekdom allemaal doet op het gebied van wijn. Wie weet kun je nog wat van hem leren en ontdek je nieuwe wijnen waar je nog nooit van gehoord hebt.Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Wijn winkel Amsterdam: waar vind je de beste wijnen?.

Plaats een reactie