google.com, pub-4579791368436773, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Astrid Joosten Wijn: De Passie van een Bekende Nederlander

Astrid Joosten is een bekende Nederlander die vooral bekend staat om haar werk als presentatrice en actrice. Maar wist je dat ze ook een grote passie heeft voor wijn? In dit artikel gaan we dieper in op de liefde van Astrid Joosten voor wijn en wat haar favoriete wijnen zijn.

Astrid joosten wijn

De Passie van Astrid Joosten voor Wijn

Astrid Joosten is al jarenlang een groot liefhebber van wijn. Ze heeft zelfs een eigen wijngaard in Frankrijk waar ze haar eigen wijn produceert. Haar passie voor wijn begon toen ze als jonge vrouw in Frankrijk woonde en werkte. Daar ontdekte ze de rijke cultuur en geschiedenis van wijn en raakte ze gefascineerd door de verschillende smaken en aroma’s.

Terug in Nederland begon Astrid Joosten met het volgen van wijnproeverijen en het bezoeken van wijngaarden. Ze verdiepte zich in de verschillende druivensoorten en wijnregio’s en ontwikkelde zo haar eigen smaak en voorkeuren. Inmiddels heeft ze een indrukwekkende collectie wijnen opgebouwd en is ze een echte kenner geworden.

De Favoriete Wijnen van Astrid Joosten

Als het gaat om haar favoriete wijnen, heeft Astrid Joosten een voorkeur voor Franse wijnen. Vooral de wijnen uit de Bordeaux-streek en de Bourgogne zijn favoriet. Ze houdt van de complexe smaken en aroma’s van deze wijnen en vindt het leuk om te experimenteren met verschillende jaargangen en producenten.

Een van haar favoriete wijnen is de Château Margaux, een beroemde wijn uit de Bordeaux-streek. Deze wijn staat bekend om zijn elegante smaak en aroma’s van zwarte bessen, cederhout en truffel. Astrid Joosten beschrijft deze wijn als “een kunstwerk in een fles” en drinkt hem graag bij bijzondere gelegenheden.

Een andere favoriet van Astrid Joosten is de Meursault, een witte wijn uit de Bourgogne-streek. Deze wijn heeft een rijke, boterachtige smaak en aroma’s van perzik en amandel. Astrid Joosten drinkt deze wijn graag bij visgerechten en salades.

De Wijngaard van Astrid Joosten

Naast het drinken van wijn, produceert Astrid Joosten ook haar eigen wijn. Ze heeft een wijngaard in de buurt van Bordeaux waar ze haar eigen wijn maakt. De wijngaard is ongeveer 2 hectare groot en produceert jaarlijks zo’n 10.000 flessen wijn.

De wijngaard van Astrid Joosten is biologisch en duurzaam. Ze gebruikt geen pesticiden of kunstmest en werkt met natuurlijke methoden om de druiven te laten groeien. De druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd om de beste kwaliteit te garanderen.

De wijnen van Astrid Joosten zijn vooral rood en worden gemaakt van de druivensoorten Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc. De wijnen hebben een volle, rijke smaak en zijn perfect om te drinken bij vleesgerechten en kaasplankjes.

Conclusie

Astrid Joosten is niet alleen een bekende Nederlander, maar ook een gepassioneerde wijnliefhebber. Haar liefde voor wijn begon in Frankrijk en heeft zich ontwikkeld tot een indrukwekkende collectie wijnen en een eigen wijngaard. Haar favoriete wijnen zijn vooral afkomstig uit de Bordeaux-streek en de Bourgogne en ze beschrijft ze als kunstwerken in een fles. Als je ooit de kans krijgt om een van de wijnen van Astrid Joosten te proeven, moet je dat zeker doen!

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Wijn rekken: hoe bewaar je wijn op de juiste manier?.

Plaats een reactie