Wijn Meiland: Een kijkje in de wereld van de Meilandjes en hun wijnen

Wijn Meiland is een begrip geworden in Nederland en daarbuiten. Het is de naam van de wijngaard van de bekende televisiefamilie, de Meilandjes. Het programma ‘Chateau Meiland’ heeft ervoor gezorgd dat de familie een enorme populariteit heeft gekregen en dat hun wijnen inmiddels ook bekend zijn geworden. In dit artikel nemen we een kijkje in de wereld van de Meilandjes en hun wijnen.

Wijn meiland

De geschiedenis van Wijn Meiland

De wijngaard van de Meilandjes bevindt zich in het Franse dorpje Hérépian, in de regio Languedoc-Roussillon. Het was Martien Meiland die in 2015 het idee kreeg om een wijngaard te beginnen. Hij was al jarenlang fan van Franse wijnen en wilde zelf ook graag wijn gaan maken. Samen met zijn dochter Maxime en schoonzoon Leroy begon hij aan het avontuur.

In eerste instantie was het niet makkelijk om een geschikte locatie te vinden. Maar uiteindelijk vonden ze een stuk grond in Hérépian, waar ze hun wijngaard konden beginnen. Het was een flinke klus om de grond geschikt te maken voor de wijnbouw, maar met hulp van lokale wijnboeren en experts lukte het de Meilandjes om hun wijngaard op te zetten.

De wijnen van Wijn Meiland

De wijnen van Wijn Meiland zijn inmiddels bekend geworden in Nederland en daarbuiten. De Meilandjes maken verschillende soorten wijnen, waaronder een rosé, een witte wijn en een rode wijn. De wijnen worden gemaakt van de druivensoorten Syrah, Grenache en Carignan.

De rosé van Wijn Meiland is een frisse en fruitige wijn, die goed past bij een zomerse dag. De witte wijn is een blend van de druivensoorten Grenache Blanc en Viognier en heeft een lichte en fruitige smaak. De rode wijn is gemaakt van de druivensoorten Syrah en Carignan en heeft een volle en kruidige smaak.

De wijnen van Wijn Meiland zijn te koop via de website van de familie en bij verschillende wijnhandels in Nederland. De prijzen van de wijnen variëren van €9,95 tot €14,95 per fles.

Chateau Meiland

Chateau Meiland is het televisieprogramma waarin de familie Meiland wordt gevolgd tijdens hun avontuur in Frankrijk. Het programma is een groot succes geworden en heeft ervoor gezorgd dat de familie een enorme populariteit heeft gekregen. In het programma is ook te zien hoe de wijnen van Wijn Meiland worden gemaakt.

Chateau Meiland heeft ervoor gezorgd dat de wijnen van Wijn Meiland bekend zijn geworden bij het grote publiek. De familie heeft inmiddels ook een eigen wijnbar geopend in Nederland, waar de wijnen van Wijn Meiland worden geschonken.

De toekomst van Wijn Meiland

De toekomst van Wijn Meiland ziet er rooskleurig uit. De wijnen van de familie zijn inmiddels bekend geworden bij het grote publiek en worden steeds vaker verkocht. De familie heeft plannen om de wijngaard uit te breiden en meer wijnen te gaan maken.

Ook zijn er plannen om de wijnbar uit te breiden en meer locaties te openen. De familie Meiland heeft inmiddels een grote schare fans en het lijkt erop dat ze nog lang niet uitgekeken zijn op de avonturen van de familie en hun wijnen.

Conclusie

Wijn Meiland is een begrip geworden in Nederland en daarbuiten. De wijnen van de familie Meiland zijn inmiddels bekend geworden bij het grote publiek en worden steeds vaker verkocht. Het televisieprogramma ‘Chateau Meiland’ heeft ervoor gezorgd dat de familie een enorme populariteit heeft gekregen en dat hun wijnen inmiddels ook bekend zijn geworden.

De toekomst van Wijn Meiland ziet er rooskleurig uit. De familie heeft plannen om de wijngaard uit te breiden en meer wijnen te gaan maken. Ook zijn er plannen om de wijnbar uit te breiden en meer locaties te openen. Het lijkt erop dat we nog lang niet uitgekeken zijn op de avonturen van de familie en hun wijnen.

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Wijn Spijs: De Perfecte Combinatie.

Plaats een reactie