Warme wijn 7 letters: een heerlijke winterse drank

Warme wijn 7 letters, het klinkt als een raadsel, maar het is eigenlijk een heerlijke winterse drank. Glühwein, zoals het ook wel genoemd wordt, is een verwarmende drank die vooral tijdens de koude wintermaanden gedronken wordt. Het is een drank die oorspronkelijk uit Duitsland komt, maar inmiddels ook in Nederland en andere landen populair is geworden.

Warme wijn 7 letters

Wat is warme wijn?

Warme wijn is een drank die gemaakt wordt van rode wijn, suiker en verschillende kruiden. De kruiden die gebruikt worden kunnen variëren, maar meestal worden kaneel, kruidnagel en steranijs toegevoegd. Soms wordt er ook nog sinaasappel of citroen aan toegevoegd. De wijn wordt verwarmd tot ongeveer 70 graden Celsius, zodat de smaken goed kunnen vermengen.

Waar komt warme wijn vandaan?

Warme wijn komt oorspronkelijk uit Duitsland, waar het bekend staat als Glühwein. Het wordt vooral gedronken tijdens de kerstmarkten die in Duitsland gehouden worden. Inmiddels is het ook in andere landen populair geworden, zoals Nederland, België en Oostenrijk.

Hoe maak je warme wijn?

Warme wijn maken is niet moeilijk. Hieronder vind je een recept voor het maken van warme wijn:

Ingrediënten:

 • 1 fles rode wijn
 • 75 gram suiker
 • 2 kaneelstokjes
 • 4 kruidnagels
 • 2 steranijs
 • 1 sinaasappel

Bereidingswijze:

 1. Schenk de rode wijn in een pan en voeg de suiker toe.
 2. Voeg de kaneelstokjes, kruidnagels en steranijs toe.
 3. Schil de sinaasappel en voeg de schil toe aan de pan.
 4. Verwarm de wijn op laag vuur tot ongeveer 70 graden Celsius.
 5. Laat de wijn ongeveer 30 minuten op laag vuur staan, zodat de smaken goed kunnen vermengen.
 6. Zeef de wijn en serveer het warm.

Waar kun je warme wijn kopen?

Warme wijn kun je kopen op kerstmarkten en winterse evenementen. Ook kun je het soms vinden in supermarkten en slijterijen. Als je het zelf wilt maken, kun je de ingrediënten kopen bij de supermarkt of slijterij.

Waarom is warme wijn zo populair?

Warme wijn is populair omdat het een verwarmende drank is die perfect past bij de koude wintermaanden. Het is een drank die gezelligheid en warmte uitstraalt en daarom vaak gedronken wordt tijdens kerstmarkten en andere winterse evenementen. Daarnaast is het ook gewoon een lekkere drank die goed smaakt en makkelijk te maken is.

Conclusie

Warme wijn 7 letters, het klinkt als een raadsel, maar het is eigenlijk een heerlijke winterse drank. Glühwein, zoals het ook wel genoemd wordt, is een verwarmende drank die vooral tijdens de koude wintermaanden gedronken wordt. Het is een drank die oorspronkelijk uit Duitsland komt, maar inmiddels ook in Nederland en andere landen populair is geworden. Het is makkelijk te maken en perfect voor gezellige winterse avonden.

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Vivo Wijn Glazen: De Perfecte Keuze Voor Wijnliefhebbers.

Plaats een reactie