Meiland Wijn: De Wijnen van de Meilandjes

De Meilandjes zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse televisiewereld. Het gezin, bestaande uit Martien, Erica, Maxime en kleindochter Claire, heeft in korte tijd een enorme fanbase opgebouwd. Naast hun avonturen op televisie, hebben de Meilandjes ook een eigen wijnmerk: Meiland Wijn.

Meiland wijn

Ontstaan van Meiland Wijn

Het idee voor Meiland Wijn ontstond tijdens de opnames van het televisieprogramma ‘Chateau Meiland’. Het gezin verhuisde naar Frankrijk om een vervallen kasteel om te toveren tot een bed & breakfast. Tijdens deze verbouwing ontdekten ze de wijngaard op het terrein. Martien, die al jaren een passie heeft voor wijn, besloot om zelf wijn te gaan maken.

Na een aantal jaren experimenteren en proeven, was het tijd om de wijnen op de markt te brengen. In samenwerking met wijngaard Domaine de la Grande Maison werden de eerste flessen Meiland Wijn geproduceerd.

Assortiment van Meiland Wijn

Meiland Wijn heeft inmiddels een uitgebreid assortiment aan wijnen. Van witte tot rode wijn en van rosé tot mousserende wijn, er is voor ieder wat wils. Hieronder een overzicht van de verschillende wijnen:

  • Chardonnay
  • Sauvignon Blanc
  • Rosé
  • Pinot Noir
  • Merlot
  • Cabernet Sauvignon
  • Crémant de Bourgogne

Alle wijnen van Meiland Wijn zijn afkomstig uit de Franse regio Bourgogne. De wijnen worden geproduceerd door wijngaard Domaine de la Grande Maison, waar Martien en Erica nauw bij betrokken zijn.

De smaak van Meiland Wijn

De wijnen van Meiland Wijn hebben allemaal hun eigen karakteristieke smaak. Zo heeft de Chardonnay een volle en romige smaak, terwijl de Sauvignon Blanc juist fris en fruitig is. De Pinot Noir heeft een zachte en elegante smaak, terwijl de Cabernet Sauvignon juist krachtig en vol is.

De rosé van Meiland Wijn is een blend van verschillende druivensoorten en heeft een lichtzoete smaak. De Crémant de Bourgogne is een mousserende wijn met een frisse en fruitige smaak.

Verkrijgbaarheid van Meiland Wijn

Meiland Wijn is verkrijgbaar via de webshop van de wijngaard Domaine de la Grande Maison. Daarnaast is de wijn ook te koop bij verschillende slijterijen en wijnhandels in Nederland.

Naast de flessen wijn, zijn er ook verschillende wijnpakketten verkrijgbaar. Zo is er het ‘Chateau Meiland wijnpakket’, waarin alle wijnen van Meiland Wijn zitten. Daarnaast zijn er ook pakketten met een selectie van de beste wijnen.

Conclusie

Meiland Wijn is een succesvolle onderneming van de Meilandjes. Het assortiment aan wijnen is uitgebreid en de wijnen hebben allemaal hun eigen karakteristieke smaak. De wijnen zijn verkrijgbaar via de webshop van wijngaard Domaine de la Grande Maison en bij verschillende slijterijen en wijnhandels in Nederland. Voor de echte fans zijn er ook verschillende wijnpakketten verkrijgbaar.

Ben jij benieuwd naar de wijnen van Meiland Wijn? Bestel dan snel een fles en proef zelf de smaak van de Meilandjes!

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Wijn bij kip: de perfecte combinatie.

Plaats een reactie