La Baume Wijn: Een Franse Wijn met een Unieke Smaak

La Baume wijn is een Franse wijn die bekend staat om zijn unieke smaak en aroma. Deze wijn wordt geproduceerd in de regio Languedoc-Roussillon, gelegen in het zuiden van Frankrijk. La Baume wijn is een van de meest populaire wijnen uit deze regio en wordt wereldwijd geëxporteerd. In dit artikel zullen we meer vertellen over de geschiedenis van La Baume wijn, de verschillende soorten La Baume wijn en hoe je deze wijn het beste kunt serveren.

La baume wijn

Geschiedenis van La Baume Wijn

De geschiedenis van La Baume wijn gaat terug tot de 19e eeuw. In deze tijd begonnen de eerste wijnboeren in de regio Languedoc-Roussillon met het produceren van wijn. La Baume wijn werd voor het eerst geproduceerd in 1890 door de familie La Baume. De familie La Baume was een van de eerste wijnboeren in de regio en had een passie voor het produceren van kwaliteitswijnen.

De wijngaarden van La Baume liggen in de buurt van de stad Béziers, in het hart van de Languedoc-Roussillon regio. De wijngaarden zijn gelegen op een hoogte van 200 tot 400 meter boven zeeniveau en hebben een oppervlakte van meer dan 200 hectare. De bodem van de wijngaarden bestaat uit kalksteen en klei, wat zorgt voor een unieke smaak van de wijn.

Soorten La Baume Wijn

La Baume wijn wordt geproduceerd in verschillende soorten, waaronder rode wijn, witte wijn en rosé wijn. Hieronder zullen we meer vertellen over de verschillende soorten La Baume wijn.

Rode La Baume Wijn

Rode La Baume wijn wordt geproduceerd van druivensoorten zoals Syrah, Grenache en Mourvèdre. Deze druivensoorten groeien goed in de regio Languedoc-Roussillon en zorgen voor een volle en krachtige smaak van de wijn. Rode La Baume wijn heeft een dieprode kleur en heeft aroma’s van rood fruit, zoals kersen en bessen. Deze wijn past goed bij gerechten zoals rood vlees, wild en kaas.

Witte La Baume Wijn

Witte La Baume wijn wordt geproduceerd van druivensoorten zoals Chardonnay en Viognier. Deze druivensoorten groeien goed in de regio Languedoc-Roussillon en zorgen voor een frisse en fruitige smaak van de wijn. Witte La Baume wijn heeft een lichtgele kleur en heeft aroma’s van citrusvruchten en perzik. Deze wijn past goed bij gerechten zoals vis, schaal- en schelpdieren en salades.

Rosé La Baume Wijn

Rosé La Baume wijn wordt geproduceerd van druivensoorten zoals Grenache en Cinsault. Deze druivensoorten groeien goed in de regio Languedoc-Roussillon en zorgen voor een frisse en fruitige smaak van de wijn. Rosé La Baume wijn heeft een lichtroze kleur en heeft aroma’s van rood fruit, zoals aardbeien en frambozen. Deze wijn past goed bij gerechten zoals salades, gegrilde groenten en lichte visgerechten.

Hoe serveer je La Baume Wijn?

La Baume wijn is een wijn die het beste geserveerd kan worden op een temperatuur tussen de 16 en 18 graden Celsius. Het is belangrijk om de wijn te decanteren voordat je deze serveert. Dit zorgt ervoor dat de wijn goed kan ademen en de aroma’s en smaken beter tot hun recht komen.

La Baume wijn past goed bij verschillende gerechten, afhankelijk van de soort wijn die je kiest. Rode La Baume wijn past goed bij gerechten zoals rood vlees, wild en kaas. Witte La Baume wijn past goed bij gerechten zoals vis, schaal- en schelpdieren en salades. Rosé La Baume wijn past goed bij gerechten zoals salades, gegrilde groenten en lichte visgerechten.

Conclusie

La Baume wijn is een Franse wijn die bekend staat om zijn unieke smaak en aroma. Deze wijn wordt geproduceerd in de regio Languedoc-Roussillon en is verkrijgbaar in verschillende soorten, waaronder rode wijn, witte wijn en rosé wijn. La Baume wijn past goed bij verschillende gerechten en is een goede keuze voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar een wijn met een unieke smaak en aroma.

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Viognier wijn: een heerlijke witte wijn met een rijke geschiedenis.

Plaats een reactie