Kleine flesjes wijn: de perfecte oplossing voor een gezellige avond

Wijn is een drankje dat bij veel mensen geliefd is. Het is dan ook niet voor niets dat er talloze soorten wijn verkrijgbaar zijn. Van rode wijn tot witte wijn en van zoete wijn tot droge wijn: er is voor ieder wat wils. Maar wat als je niet zo’n grote drinker bent en niet een hele fles wijn op wilt drinken? Dan zijn kleine flesjes wijn de perfecte oplossing!

Kleine flesjes wijn

Wat zijn kleine flesjes wijn?

Kleine flesjes wijn zijn flesjes wijn met een inhoud van 18,7 cl tot 37,5 cl. Dit zijn dus flesjes die kleiner zijn dan de standaard fles wijn van 75 cl. Kleine flesjes wijn zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en smaken en zijn ideaal voor mensen die niet zo’n grote drinker zijn of voor mensen die graag verschillende soorten wijn willen proeven.

De voordelen van kleine flesjes wijn

Er zijn verschillende voordelen aan het drinken van kleine flesjes wijn. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:

 • Je hoeft niet een hele fles wijn op te drinken
 • Je kunt verschillende soorten wijn proeven zonder dat je meteen een hele fles hoeft te kopen
 • Kleine flesjes wijn zijn makkelijk mee te nemen naar bijvoorbeeld een picknick of barbecue
 • Je kunt kleine flesjes wijn gebruiken om een wijnproeverij te organiseren
 • Kleine flesjes wijn zijn vaak goedkoper dan een hele fles wijn

Waar kun je kleine flesjes wijn kopen?

Kleine flesjes wijn zijn tegenwoordig op veel plekken verkrijgbaar. Zo kun je ze kopen bij de supermarkt, de slijterij en online. Bij de supermarkt en de slijterij vind je vaak een beperkt assortiment aan kleine flesjes wijn, terwijl je online een veel groter aanbod hebt. Online kun je bijvoorbeeld terecht bij wijnwebshops als Wijnvoordeel, Gall & Gall en Wijnbeurs.

Welke soorten kleine flesjes wijn zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten kleine flesjes wijn verkrijgbaar. Hieronder hebben we de meest voorkomende soorten voor je op een rijtje gezet:

 • Rode wijn
 • Witte wijn
 • Rosé
 • Mousserende wijn
 • Port
 • Sherry

Naast deze soorten zijn er nog veel meer soorten kleine flesjes wijn verkrijgbaar. Zo kun je bijvoorbeeld ook kleine flesjes wijn kopen met een speciale smaak, zoals chocolade- of koffiewijn.

Wanneer drink je kleine flesjes wijn?

Kleine flesjes wijn kun je eigenlijk op elk moment drinken. Of je nu een gezellige avond thuis hebt met vrienden of familie, of dat je een picknick of barbecue organiseert: kleine flesjes wijn zijn altijd een goed idee. Ook kun je kleine flesjes wijn gebruiken om een wijnproeverij te organiseren. Zo kun je verschillende soorten wijn proeven zonder dat je meteen een hele fles hoeft te kopen.

Conclusie

Kleine flesjes wijn zijn de perfecte oplossing voor mensen die niet zo’n grote drinker zijn of voor mensen die graag verschillende soorten wijn willen proeven. Ze zijn makkelijk mee te nemen, vaak goedkoper dan een hele fles wijn en je kunt er verschillende soorten wijn mee proeven. Of je nu een gezellige avond thuis hebt met vrienden of familie, of dat je een picknick of barbecue organiseert: kleine flesjes wijn zijn altijd een goed idee!

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Amarone wijn: een Italiaanse klassieker.

Plaats een reactie