google.com, pub-4579791368436773, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kanonkop Wijn: Een Zuid-Afrikaanse Topper

Kanonkop Wijn is een van de meest bekende en gewaardeerde wijnhuizen in Zuid-Afrika. Het is gelegen in Stellenbosch, een van de belangrijkste wijnregio’s van het land. Kanonkop Wijn is vooral bekend om zijn rode wijnen, die worden geproduceerd van de Pinotage-druif, een kruising tussen de Pinot Noir en de Cinsault-druif. In dit artikel gaan we dieper in op de geschiedenis van Kanonkop Wijn, de kenmerken van de Pinotage-druif en de verschillende wijnen die het wijnhuis produceert.

Kanonkop wijn

Geschiedenis van Kanonkop Wijn

Kanonkop Wijn werd opgericht in 1910 door de familie Sauer, die al generaties lang actief was in de wijnbouw. Het wijnhuis dankt zijn naam aan de heuvel die zich achter de wijngaarden bevindt, waarop een kanon stond dat werd gebruikt om schepen te waarschuwen voor gevaarlijke rotsen voor de kust. In de jaren ’40 werd Kanonkop Wijn overgenomen door de familie Krige, die het wijnhuis verder uitbouwde en moderniseerde. Vandaag de dag wordt Kanonkop Wijn geleid door de vierde generatie van de familie Krige.

De Pinotage-druif

De Pinotage-druif is een kruising tussen de Pinot Noir en de Cinsault-druif, die in 1925 werd ontwikkeld door professor Abraham Izak Perold van de Universiteit van Stellenbosch. De druif is vooral populair in Zuid-Afrika, waar het de meest aangeplante rode druivensoort is. De Pinotage-druif heeft een uniek karakter, met aroma’s van rijp fruit, kruiden en specerijen. De druif is ook bekend om zijn hoge tannines en zuurgraad, wat zorgt voor een lange levensduur van de wijnen die ervan worden gemaakt.

De wijnen van Kanonkop Wijn

Kanonkop Wijn produceert verschillende wijnen, maar de meest bekende zijn de rode wijnen die worden gemaakt van de Pinotage-druif. Hieronder bespreken we enkele van de topwijnen van Kanonkop Wijn:

Kanonkop Pinotage

De Kanonkop Pinotage is de meest bekende wijn van het wijnhuis en wordt beschouwd als een van de beste Pinotage-wijnen ter wereld. De wijn heeft een diepe robijnrode kleur en aroma’s van rijp fruit, kruiden en specerijen. In de mond is de wijn vol en krachtig, met stevige tannines en een lange afdronk. De Kanonkop Pinotage kan goed ouderen en kan tot wel 20 jaar bewaard worden.

Kanonkop Paul Sauer

De Kanonkop Paul Sauer is vernoemd naar de oprichter van het wijnhuis en is een blend van Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc. De wijn heeft een diepe robijnrode kleur en aroma’s van rijp fruit, cederhout en tabak. In de mond is de wijn vol en krachtig, met stevige tannines en een lange afdronk. De Kanonkop Paul Sauer kan goed ouderen en kan tot wel 20 jaar bewaard worden.

Kanonkop Black Label Pinotage

De Kanonkop Black Label Pinotage is de topwijn van het wijnhuis en wordt alleen in de beste jaren geproduceerd. De wijn heeft een diepe robijnrode kleur en aroma’s van rijp fruit, kruiden en specerijen. In de mond is de wijn vol en krachtig, met stevige tannines en een lange afdronk. De Kanonkop Black Label Pinotage kan goed ouderen en kan tot wel 30 jaar bewaard worden.

Conclusie

Kanonkop Wijn is een van de meest bekende en gewaardeerde wijnhuizen in Zuid-Afrika. Het wijnhuis is vooral bekend om zijn rode wijnen, die worden geproduceerd van de Pinotage-druif. De Pinotage-druif heeft een uniek karakter, met aroma’s van rijp fruit, kruiden en specerijen. Kanonkop Wijn produceert verschillende wijnen, maar de meest bekende zijn de Kanonkop Pinotage, Kanonkop Paul Sauer en Kanonkop Black Label Pinotage. Deze wijnen zijn stuk voor stuk van topkwaliteit en kunnen goed ouderen. Als je op zoek bent naar een bijzondere en smaakvolle wijn, dan is Kanonkop Wijn zeker een aanrader!

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Cava wijn: de Spaanse bubbel die steeds populairder wordt.

Plaats een reactie