i am wijn

Wijn is een drank die al eeuwenlang wordt gedronken en geliefd is bij velen. Het is een drank die wordt gemaakt van druiven en die door middel van fermentatie wordt omgezet in alcohol. Er zijn vele soorten wijn, van witte en rode tot rosé en mousserende wijnen. Een van de nieuwste spelers op de wijnmarkt is i am wijn, een wijnmerk dat zich richt op duurzaamheid en gezondheid.

I am wijn

Duurzaamheid

Een van de belangrijkste pijlers van i am wijn is duurzaamheid. Het merk streeft ernaar om zo min mogelijk impact te hebben op het milieu en om de natuurlijke hulpbronnen zo goed mogelijk te gebruiken. Zo worden de druiven voor de wijn op een duurzame manier verbouwd en worden er geen pesticiden of andere schadelijke stoffen gebruikt. Ook wordt er bij de productie van de wijn zo min mogelijk water en energie gebruikt.

Daarnaast is i am wijn ook bezig met het verminderen van de CO2-uitstoot. Zo worden de flessen van gerecycled glas gemaakt en worden ze zo licht mogelijk gehouden om het transport te verduurzamen. Ook wordt er gekeken naar alternatieve manieren van transport, zoals het gebruik van elektrische vrachtwagens.

Gezondheid

Een andere belangrijke pijler van i am wijn is gezondheid. Het merk streeft ernaar om wijnen te maken die niet alleen lekker zijn, maar ook goed voor je gezondheid. Zo worden er bijvoorbeeld geen sulfieten toegevoegd aan de wijn, wat voor sommige mensen een allergische reactie kan veroorzaken. Ook wordt er gekeken naar de voedingswaarde van de druiven en wordt er geprobeerd om wijnen te maken die rijk zijn aan antioxidanten en andere gezonde stoffen.

Daarnaast is i am wijn ook bezig met het verminderen van het alcoholpercentage in de wijn. Veel wijnen hebben een hoog alcoholpercentage, wat niet alleen slecht is voor de gezondheid, maar ook zorgt voor een snellere dronkenschap. Door het alcoholpercentage te verlagen, wordt de wijn niet alleen gezonder, maar ook toegankelijker voor mensen die niet van sterke drank houden.

Assortiment

Het assortiment van i am wijn bestaat uit verschillende soorten wijnen, van witte en rode tot rosé en mousserende wijnen. Een van de bekendste wijnen van het merk is de i am chardonnay, een witte wijn die bekend staat om zijn frisse en fruitige smaak. Daarnaast heeft het merk ook een i am merlot, een rode wijn die bekend staat om zijn zachte en volle smaak.

Naast de standaard wijnen heeft i am wijn ook een aantal speciale wijnen in het assortiment. Zo is er de i am organic, een biologische wijn die gemaakt is van druiven die op een duurzame manier zijn verbouwd. Ook is er de i am vegan, een wijn die geschikt is voor veganisten omdat er geen dierlijke producten in zijn verwerkt.

Verkrijgbaarheid

i am wijn is nog een relatief nieuw merk en is daarom nog niet overal verkrijgbaar. De wijnen zijn onder andere te koop bij verschillende wijnwinkels en online wijnhandels. Ook zijn de wijnen te vinden in een aantal restaurants en hotels. Het merk is bezig met het uitbreiden van de verkooppunten en hoopt binnenkort in meer winkels en restaurants te liggen.

Conclusie

i am wijn is een wijnmerk dat zich richt op duurzaamheid en gezondheid. Het merk streeft ernaar om wijnen te maken die niet alleen lekker zijn, maar ook goed voor je gezondheid en het milieu. Door het verminderen van de CO2-uitstoot, het verminderen van het alcoholpercentage en het gebruik van duurzame productiemethoden, probeert i am wijn een positieve bijdrage te leveren aan de wereld. Het assortiment van i am wijn bestaat uit verschillende soorten wijnen, van witte en rode tot rosé en mousserende wijnen. Hoewel het merk nog niet overal verkrijgbaar is, is het zeker de moeite waard om eens te proberen als je op zoek bent naar een duurzame en gezonde wijn.

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Moscatel wijn: een zoete verleiding uit Spanje.

Plaats een reactie