Bag-in-box wijn: de voordelen van deze verpakking

Bag-in-box wijn is een verpakking die steeds populairder wordt onder wijnliefhebbers. Deze verpakking bestaat uit een kartonnen doos met daarin een plastic zak met wijn. Door middel van een kraantje aan de voorkant van de doos kan de wijn worden getapt. In dit artikel bespreken we de voordelen van bag-in-box wijn en waarom het een goede keuze kan zijn voor zowel consumenten als producenten.

Bag-in-box wijn

Voordelen voor consumenten

Bag-in-box wijn heeft verschillende voordelen voor consumenten. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

  • Lange houdbaarheid: Bag-in-box wijn blijft langer goed dan wijn in een fles. Dit komt doordat de wijn niet in contact komt met zuurstof, waardoor oxidatie wordt voorkomen. Hierdoor blijft de wijn tot wel 6 weken goed na opening.
  • Gemakkelijk in gebruik: Het kraantje aan de voorkant van de doos maakt het gemakkelijk om de wijn te tappen. Hierdoor hoef je niet steeds een fles te openen en te sluiten, wat vooral handig is als je regelmatig een glas wijn drinkt.
  • Goedkoper: Bag-in-box wijn is over het algemeen goedkoper dan wijn in flessen. Dit komt doordat de verpakking goedkoper is en er minder transportkosten zijn.
  • Milieuvriendelijker: Bag-in-box wijn heeft een lagere CO2-uitstoot dan wijn in flessen. Dit komt doordat de verpakking lichter is en er minder transport nodig is. Bovendien is de verpakking recyclebaar.

Voordelen voor producenten

Ook voor producenten heeft bag-in-box wijn verschillende voordelen. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

  • Lagere productiekosten: Bag-in-box wijn is goedkoper om te produceren dan wijn in flessen. Dit komt doordat de verpakking goedkoper is en er minder arbeid nodig is.
  • Minder transportkosten: Bag-in-box wijn is lichter en neemt minder ruimte in dan wijn in flessen. Hierdoor zijn er minder transportkosten en is het gemakkelijker om de wijn te vervoeren.
  • Minder afval: Bag-in-box wijn produceert minder afval dan wijn in flessen. Dit komt doordat de verpakking recyclebaar is en er minder glasafval is.

Waar moet je op letten bij het kopen van bag-in-box wijn?

Als je bag-in-box wijn wilt kopen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Hieronder hebben we de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje gezet:

  • Kwaliteit: Net als bij wijn in flessen is de kwaliteit van bag-in-box wijn belangrijk. Let daarom op het druivenras, de herkomst en de producent.
  • Formaat: Bag-in-box wijn is verkrijgbaar in verschillende formaten, van 1 liter tot wel 10 liter. Kies het formaat dat het beste bij jouw consumptiepatroon past.
  • Bewaaromstandigheden: Bewaar bag-in-box wijn op een koele en donkere plaats, net als wijn in flessen. Hierdoor blijft de wijn langer goed.

Conclusie

Bag-in-box wijn heeft verschillende voordelen ten opzichte van wijn in flessen, zowel voor consumenten als producenten. Het is gemakkelijk in gebruik, goedkoper, milieuvriendelijker en blijft langer goed. Als je bag-in-box wijn wilt kopen, let dan op de kwaliteit, het formaat en de bewaaromstandigheden. Door deze voordelen is bag-in-box wijn een goede keuze voor iedereen die van wijn houdt.

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Fles wijn laten bezorgen: gemakkelijk en snel genieten van een goed glas wijn.

Plaats een reactie