google.com, pub-4579791368436773, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Frank Wijn: De Nieuwe Ster aan het Wijnfirmament

Frank Wijn is een relatief nieuwe speler op de Nederlandse wijnmarkt. Het bedrijf is opgericht in 2015 en heeft sindsdien een flinke groei doorgemaakt. Frank Wijn onderscheidt zich van andere wijnimporteurs door zich te richten op kwaliteitswijnen uit minder bekende wijnlanden. Het bedrijf heeft een uitgebreid assortiment aan wijnen uit onder andere Georgië, Moldavië en Roemenië. In dit artikel gaan we dieper in op de geschiedenis van Frank Wijn, het assortiment en de filosofie van het bedrijf.

Frank wijn

Geschiedenis van Frank Wijn

Frank Wijn is opgericht door Frank de Braal. Frank heeft jarenlange ervaring in de wijnbranche en heeft gewerkt voor verschillende gerenommeerde wijnimporteurs. Hij merkte echter dat er in Nederland nog weinig aandacht was voor wijnen uit minder bekende wijnlanden. Dit terwijl deze landen vaak een rijke wijntraditie hebben en wijnen van hoge kwaliteit produceren. Frank besloot daarom om zelf een wijnimporteur op te richten die zich volledig richt op deze wijnen.

Frank Wijn begon in 2015 met een klein assortiment aan wijnen uit Georgië en Moldavië. Het bedrijf richtte zich in eerste instantie vooral op de horeca, maar al snel bleek dat er ook veel interesse was vanuit particulieren. Het assortiment werd daarom uitgebreid en het bedrijf opende een webshop waar consumenten de wijnen konden bestellen.

Inmiddels is Frank Wijn uitgegroeid tot een bekende speler op de Nederlandse wijnmarkt. Het bedrijf heeft een breed assortiment aan wijnen uit verschillende minder bekende wijnlanden, waaronder Roemenië, Bulgarije en Hongarije. Frank Wijn werkt samen met kleine wijnboeren die vaak nog op traditionele wijze wijn produceren. Het bedrijf hecht veel waarde aan duurzaamheid en werkt alleen met wijnboeren die op een verantwoorde manier omgaan met het milieu.

Assortiment van Frank Wijn

Het assortiment van Frank Wijn bestaat uit wijnen uit verschillende minder bekende wijnlanden. Het bedrijf richt zich vooral op landen in Oost-Europa en de Kaukasus. Hieronder een overzicht van enkele wijnen uit het assortiment:

Georgische wijnen

  • Saperavi: een rode wijn gemaakt van de Saperavi-druif. Deze druif komt alleen voor in Georgië en geeft de wijn een unieke smaak.
  • Rkatsiteli: een witte wijn gemaakt van de Rkatsiteli-druif. Deze druif is één van de oudste ter wereld en geeft de wijn een frisse en fruitige smaak.
  • Khvanchkara: een zoete rode wijn gemaakt van de Alexandrouli en Mujuretuli-druiven. Deze wijn is één van de bekendste wijnen uit Georgië.

Moldavische wijnen

  • Feteasca Neagra: een rode wijn gemaakt van de Feteasca Neagra-druif. Deze druif komt veel voor in Moldavië en geeft de wijn een volle en kruidige smaak.
  • Chardonnay: een witte wijn gemaakt van de Chardonnay-druif. Deze wijn heeft een frisse en fruitige smaak en is goed te combineren met verschillende gerechten.
  • Cabernet Sauvignon: een rode wijn gemaakt van de Cabernet Sauvignon-druif. Deze wijn heeft een volle en krachtige smaak en is goed te combineren met rood vlees.

Roemeense wijnen

  • Feteasca Regala: een witte wijn gemaakt van de Feteasca Regala-druif. Deze wijn heeft een frisse en fruitige smaak en is goed te combineren met visgerechten.
  • Merlot: een rode wijn gemaakt van de Merlot-druif. Deze wijn heeft een zachte en fruitige smaak en is goed te combineren met pasta en pizza.
  • Pinot Noir: een rode wijn gemaakt van de Pinot Noir-druif. Deze wijn heeft een lichte en fruitige smaak en is goed te combineren met gevogelte.

Filosofie van Frank Wijn

Frank Wijn heeft als filosofie om wijnen uit minder bekende wijnlanden op de kaart te zetten. Het bedrijf gelooft dat deze wijnen vaak van hoge kwaliteit zijn en dat er nog veel te ontdekken valt op het gebied van wijn. Frank Wijn werkt daarom samen met kleine wijnboeren die vaak nog op traditionele wijze wijn produceren. Het bedrijf hecht veel waarde aan duurzaamheid en werkt alleen met wijnboeren die op een verantwoorde manier omgaan met het milieu.

Frank Wijn wil consumenten laten kennismaken met wijnen die ze nog niet kennen. Het bedrijf organiseert daarom regelmatig proeverijen en wijnreizen naar de landen waar de wijnen vandaan komen. Op deze manier kunnen consumenten niet alleen de wijnen proeven, maar ook kennismaken met de wijnboeren en de cultuur van het land.

Conclusie

Frank Wijn is een wijnimporteur die zich richt op wijnen uit minder bekende wijnlanden. Het bedrijf heeft een breed assortiment aan wijnen uit onder andere Georgië, Moldavië en Roemenië. Frank Wijn werkt samen met kleine wijnboeren die vaak nog op traditionele wijze wijn produceren en hecht veel waarde aan duurzaamheid. Het bedrijf wil consumenten laten kennismaken met wijnen die ze nog niet kennen en organiseert daarom regelmatig proeverijen en wijnreizen naar de landen waar de wijnen vandaan komen. Frank Wijn is een interessante speler op de Nederlandse wijnmarkt en zeker de moeite waard om eens te proberen.

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Klimaatkast wijn 2 zones: de ideale oplossing voor wijnliefhebbers.

Plaats een reactie