google.com, pub-4579791368436773, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Fles wijn verzenden: tips en tricks

Het verzenden van een fles wijn kan een uitdaging zijn. Of het nu gaat om een cadeau voor een vriend of familielid, of om het versturen van een fles wijn voor zakelijke doeleinden, er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. In dit artikel geven we je tips en tricks voor het verzenden van een fles wijn.

Fles wijn verzenden

Verpakking

Een goede verpakking is essentieel bij het verzenden van een fles wijn. De fles moet stevig en veilig verpakt worden om breuk te voorkomen. Er zijn verschillende manieren om een fles wijn te verpakken:

 • Gebruik een speciale wijnverpakking: er zijn speciale verpakkingen verkrijgbaar die speciaal ontworpen zijn voor het verzenden van flessen wijn. Deze verpakkingen zijn vaak voorzien van schuimrubberen inzetstukken die de fles op zijn plaats houden en beschermen tegen schokken en stoten.
 • Gebruik bubbeltjesplastic: als je geen speciale wijnverpakking hebt, kun je ook bubbeltjesplastic gebruiken om de fles te beschermen. Wikkel de fles in bubbeltjesplastic en plaats deze vervolgens in een stevige doos. Zorg ervoor dat de fles goed op zijn plaats blijft zitten en niet kan bewegen in de doos.
 • Gebruik een houten kist: als je de fles wijn extra luxe wilt verpakken, kun je een houten kist gebruiken. Zorg er wel voor dat de fles goed vastzit in de kist en dat deze stevig dichtgemaakt is.

Verzendmethode

Als je een fles wijn gaat verzenden, is het belangrijk om de juiste verzendmethode te kiezen. Hierbij zijn een aantal zaken van belang:

 • Kies voor een verzendmethode met track & trace: zo kun je de zending volgen en weet je wanneer de ontvanger de fles wijn kan verwachten.
 • Kies voor een verzendmethode met verzekering: als de fles wijn tijdens het transport beschadigd raakt of kwijtraakt, ben je verzekerd van een vergoeding.
 • Kies voor een verzendmethode die past bij de waarde van de fles wijn: als het om een dure fles wijn gaat, is het verstandig om te kiezen voor een verzendmethode met extra zekerheid en verzekering.

Documentatie

Als je een fles wijn gaat verzenden, is het belangrijk om de juiste documentatie bij te voegen. Hierbij kun je denken aan:

 • Een factuur: als het om een zakelijke zending gaat, moet er een factuur bijgevoegd worden.
 • Een verzendlabel: zorg ervoor dat het verzendlabel duidelijk leesbaar is en goed bevestigd is aan de verpakking.
 • Een begeleidende brief: als je de fles wijn als cadeau verstuurt, is het leuk om een persoonlijke boodschap toe te voegen.

Overige tips

Naast bovenstaande tips zijn er nog een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden bij het verzenden van een fles wijn:

 • Verstuur de fles wijn bij voorkeur op maandag of dinsdag: zo voorkom je dat de fles in het weekend ergens blijft liggen en te warm of te koud wordt.
 • Geef de ontvanger een seintje: als je weet dat de fles wijn onderweg is, is het leuk om de ontvanger een seintje te geven. Zo kan deze rekening houden met de ontvangst van de fles.
 • Verstuur geen flessen wijn naar het buitenland: in sommige landen is het verboden om alcohol per post te versturen. Check dus altijd de regels van het land van bestemming voordat je een fles wijn verstuurt.

Conclusie

Het verzenden van een fles wijn kan een uitdaging zijn, maar met de juiste verpakking, verzendmethode en documentatie is het goed te doen. Houd rekening met bovenstaande tips en tricks en je kunt met een gerust hart een fles wijn versturen.

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Merlot wijn: een veelzijdige en populaire rode wijn.

Plaats een reactie