Cafe de Wijn: Een begrip in Delft

Cafe de Wijn is een begrip in Delft. Het is een gezellige kroeg waar je terecht kunt voor een goed glas wijn, een lekker biertje en een gezellige avond met vrienden. Het cafe is gevestigd aan de Markt in het centrum van Delft en is al jarenlang een populaire ontmoetingsplek voor studenten, locals en toeristen.

Cafe de wijn

Geschiedenis van Cafe de Wijn

Cafe de Wijn bestaat al sinds 1979 en is opgericht door Jan van der Lely. Het cafe was destijds een van de eerste kroegen in Delft waar je terecht kon voor een goed glas wijn. Jan van der Lely had een passie voor wijn en wilde deze passie graag delen met anderen. Het cafe groeide al snel uit tot een populaire ontmoetingsplek voor wijnliefhebbers.

In de jaren ’80 en ’90 werd Cafe de Wijn steeds populairder onder studenten. Het cafe organiseerde regelmatig feestjes en evenementen en was een geliefde plek om te borrelen na college. Inmiddels is Cafe de Wijn uitgegroeid tot een begrip in Delft en trekt het publiek van alle leeftijden.

Interieur van Cafe de Wijn

Het interieur van Cafe de Wijn is warm en gezellig. De muren zijn bekleed met houten lambrisering en er hangen schilderijen van lokale kunstenaars aan de muur. Het cafe heeft een grote bar waar je terecht kunt voor een drankje en er zijn verschillende zitjes waar je kunt genieten van een goed glas wijn.

Wat Cafe de Wijn uniek maakt, is de wijnkelder. Deze is te bereiken via een trap achterin het cafe en biedt plaats aan meer dan 200 verschillende soorten wijn. De wijnkelder is een populaire plek voor wijnproeverijen en andere evenementen.

Menu van Cafe de Wijn

Cafe de Wijn staat bekend om zijn uitgebreide wijnkaart. Er zijn meer dan 200 verschillende soorten wijn verkrijgbaar, zowel per glas als per fles. Daarnaast heeft het cafe een uitgebreide bierkaart met verschillende speciaalbieren en een aantal cocktails op de kaart.

Naast drankjes kun je bij Cafe de Wijn ook terecht voor een hapje eten. Het cafe serveert verschillende borrelhapjes, zoals bitterballen en kaasplankjes, maar ook complete maaltijden. Op de kaart staan onder andere burgers, salades en pasta’s.

Evenementen bij Cafe de Wijn

Cafe de Wijn organiseert regelmatig evenementen, zoals wijnproeverijen en live muziekavonden. Ook tijdens feestdagen, zoals Koningsdag en Halloween, is het cafe een populaire plek om te feesten. Daarnaast kun je bij Cafe de Wijn terecht voor besloten feesten en borrels.

Conclusie

Cafe de Wijn is een begrip in Delft en een geliefde ontmoetingsplek voor wijnliefhebbers, studenten en locals. Het cafe heeft een warm en gezellig interieur, een uitgebreide wijnkaart en serveert heerlijke borrelhapjes en maaltijden. Daarnaast organiseert Cafe de Wijn regelmatig evenementen en is het een populaire plek om te feesten. Kortom, Cafe de Wijn is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een gezellige avond uit in Delft.

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Coppola Wijn: Een Italiaanse Wijn met Amerikaanse Roots.

Plaats een reactie