Zelf wijn maken pakket: alles wat je moet weten

Ben je een wijnliefhebber en wil je graag zelf wijn maken? Dan is een zelf wijn maken pakket de perfecte oplossing voor jou! Met zo’n pakket heb je alles in huis om zelf wijn te maken, van druiven tot flessen en kurken. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het zelf wijn maken pakket.

Zelf wijn maken pakket

Wat zit er in een zelf wijn maken pakket?

Een zelf wijn maken pakket bevat alle benodigdheden om zelf wijn te maken. Dit zijn onder andere:

 • Druiven of druivensap
 • Gist
 • Gistvoedingsstoffen
 • Een hydrometer
 • Een maatglas
 • Een waterslot
 • Een hevelslang
 • Flessen
 • Kurken

Met deze benodigdheden kun je zelf wijn maken van druiven of druivensap. Het is ook mogelijk om een zelf bier maken pakket aan te schaffen, maar daar gaan we in dit artikel niet verder op in.

Hoe werkt het zelf wijn maken pakket?

Met het zelf wijn maken pakket kun je op een eenvoudige manier zelf wijn maken. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe het werkt:

 1. Begin met het schoonmaken van alle benodigdheden. Dit is belangrijk om te voorkomen dat er bacteriën in de wijn terechtkomen.
 2. Als je met druiven werkt, moet je deze eerst persen om het sap eruit te halen. Als je druivensap gebruikt, kun je deze stap overslaan.
 3. Voeg de gist en gistvoedingsstoffen toe aan het druivensap. Dit zorgt ervoor dat de suikers in het sap worden omgezet in alcohol.
 4. Meet met de hydrometer het suikergehalte van het sap. Dit is belangrijk om te weten hoeveel alcohol er uiteindelijk in de wijn zal zitten.
 5. Plaats het waterslot op de fles om te voorkomen dat er lucht in de fles komt. Dit kan de wijn namelijk bederven.
 6. Laat de wijn fermenteren. Dit duurt meestal enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de soort wijn die je maakt.
 7. Als de wijn is uitgegist, kun je deze overhevelen naar een andere fles om het bezinksel te verwijderen.
 8. Laat de wijn nog enkele weken tot maanden rijpen in de fles. Hoe langer je de wijn laat rijpen, hoe beter de smaak zal zijn.
 9. Als de wijn voldoende gerijpt is, kun je deze bottelen en kurken.

En voilà, je hebt zelf wijn gemaakt met behulp van het zelf wijn maken pakket!

Waar kun je een zelf wijn maken pakket kopen?

Een zelf wijn maken pakket kun je kopen bij verschillende winkels en webshops. Hieronder hebben we een aantal opties voor je op een rijtje gezet:

 • Wijnmaken.nl
 • Brouwland
 • Wijnmakerij St. Martinus
 • De Wijnmakershop

Let bij het kopen van een zelf wijn maken pakket op de kwaliteit van de benodigdheden. Goedkopere pakketten bevatten soms minder goede kwaliteit benodigdheden, wat de kwaliteit van de wijn kan beïnvloeden.

Conclusie

Met een zelf wijn maken pakket kun je op een eenvoudige manier zelf wijn maken. Het pakket bevat alle benodigdheden om zelf wijn te maken, van druiven tot flessen en kurken. Door de stappen in het pakket te volgen, kun je zelf wijn maken van druiven of druivensap. Het is belangrijk om bij het kopen van een zelf wijn maken pakket te letten op de kwaliteit van de benodigdheden. Met een goed pakket en wat geduld kun je echter heerlijke zelfgemaakte wijn maken!

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Flesje wijn versturen: tips en tricks.

Plaats een reactie