google.com, pub-4579791368436773, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Witte wijn druiven: een overzicht van de meest populaire soorten

Witte wijn is een van de meest populaire dranken ter wereld en wordt gemaakt van verschillende soorten druiven. In dit artikel zullen we een overzicht geven van de meest populaire witte wijn druiven en hun kenmerken.

Witte wijn druiven

Chardonnay

Chardonnay is een van de meest populaire witte wijn druiven ter wereld en wordt verbouwd in verschillende wijnregio’s over de hele wereld. De druif heeft een dikke schil en is daardoor goed bestand tegen ziektes en weersomstandigheden. Chardonnay heeft een neutrale smaak en kan daardoor goed worden gecombineerd met andere druivensoorten. De wijn heeft vaak een volle, romige smaak met tonen van vanille en boter.

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc is een witte wijn druif die voornamelijk wordt verbouwd in Frankrijk, Nieuw-Zeeland en Californië. De druif heeft een dunne schil en is daardoor gevoeliger voor ziektes en weersomstandigheden. Sauvignon Blanc heeft een frisse, fruitige smaak met tonen van citrus en groene appel. De wijn is vaak droog en heeft een hoge zuurgraad.

Riesling

Riesling is een witte wijn druif die voornamelijk wordt verbouwd in Duitsland, Oostenrijk en de Elzas. De druif heeft een dunne schil en is daardoor gevoeliger voor ziektes en weersomstandigheden. Riesling heeft een frisse, fruitige smaak met tonen van perzik en abrikoos. De wijn is vaak zoet, maar kan ook droog zijn.

Pino Grigio

Pino Grigio is een witte wijn druif die voornamelijk wordt verbouwd in Italië. De druif heeft een dunne schil en is daardoor gevoeliger voor ziektes en weersomstandigheden. Pino Grigio heeft een frisse, fruitige smaak met tonen van appel en peer. De wijn is vaak droog en heeft een lage zuurgraad.

Chenin Blanc

Chenin Blanc is een witte wijn druif die voornamelijk wordt verbouwd in Zuid-Afrika en de Loire-vallei in Frankrijk. De druif heeft een dikke schil en is daardoor goed bestand tegen ziektes en weersomstandigheden. Chenin Blanc heeft een frisse, fruitige smaak met tonen van honing en bloemen. De wijn kan zowel droog als zoet zijn.

Gewürztraminer

Gewürztraminer is een witte wijn druif die voornamelijk wordt verbouwd in Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten. De druif heeft een dikke schil en is daardoor goed bestand tegen ziektes en weersomstandigheden. Gewürztraminer heeft een kruidige, aromatische smaak met tonen van lychee en rozenblaadjes. De wijn kan zowel droog als zoet zijn.

Conclusion

Er zijn veel verschillende soorten witte wijn druiven en elke druif heeft zijn eigen kenmerken en smaakprofiel. Of je nu houdt van een volle, romige Chardonnay of een frisse, fruitige Sauvignon Blanc, er is altijd wel een witte wijn druif die bij jouw smaak past. Probeer verschillende soorten uit en ontdek welke druif jouw favoriet is!

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Wijn verkopen: tips en tricks voor een succesvolle verkoop.

Plaats een reactie