google.com, pub-4579791368436773, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Wijn winkels: waar vind je de beste wijnen?

Wijn is een drank die al eeuwenlang wordt gedronken en geliefd is bij velen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er in Nederland talloze wijn winkels te vinden zijn. Maar waar vind je nu de beste wijnen en wat zijn de verschillen tussen de verschillende wijn winkels? In dit artikel gaan we dieper in op het onderwerp wijn winkels en geven we je tips voor het vinden van de beste wijnen.

Wijn winkels

Wat zijn wijn winkels?

Wijn winkels zijn winkels die zich volledig richten op de verkoop van wijn. Hier kun je terecht voor een breed assortiment aan wijnen uit verschillende landen en regio’s. Vaak hebben wijn winkels ook een deskundig team dat je kan adviseren bij het maken van een keuze. Daarnaast organiseren veel wijn winkels proeverijen en andere evenementen om hun klanten kennis te laten maken met nieuwe wijnen.

Soorten wijn winkels

Er zijn verschillende soorten wijn winkels te vinden in Nederland. Hieronder hebben we de belangrijkste op een rijtje gezet:

 • Wijn speciaalzaken: Dit zijn winkels die zich volledig richten op de verkoop van wijn. Hier vind je vaak een breed assortiment aan wijnen uit verschillende landen en regio’s. Het personeel is vaak deskundig en kan je adviseren bij het maken van een keuze.
 • Supermarkten: Ook supermarkten hebben vaak een assortiment aan wijnen. Het aanbod is echter beperkter dan bij wijn speciaalzaken en het personeel is vaak minder deskundig.
 • Online wijn winkels: Steeds meer mensen bestellen hun wijn online. Online wijn winkels hebben vaak een groot assortiment aan wijnen en kunnen deze vaak tegen scherpe prijzen aanbieden. Het nadeel is dat je de wijn niet kunt proeven voordat je hem koopt.
 • Wijnboeren: In Nederland zijn ook verschillende wijnboeren te vinden die hun eigen wijnen verkopen. Dit zijn vaak kleine winkels waar je terecht kunt voor wijnen uit de regio.

Waar moet je op letten bij het kopen van wijn?

Als je wijn gaat kopen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder hebben we de belangrijkste op een rijtje gezet:

 • Land en regio: Wijn wordt over de hele wereld geproduceerd en elke regio heeft zijn eigen smaak en karakteristieken. Het is daarom belangrijk om te weten uit welk land en welke regio de wijn komt.
 • Druivensoort: Elke druivensoort heeft zijn eigen smaak en karakteristieken. Het is daarom belangrijk om te weten welke druivensoorten er in de wijn zijn verwerkt.
 • Jaargang: De jaargang van de wijn geeft aan in welk jaar de druiven zijn geoogst. Dit kan van invloed zijn op de smaak van de wijn.
 • Prijs: De prijs van de wijn kan sterk variëren. Duurdere wijnen zijn niet per definitie beter dan goedkopere wijnen. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding.

Wijn winkels in Nederland

Er zijn talloze wijn winkels te vinden in Nederland. Hieronder hebben we een aantal bekende wijn winkels op een rijtje gezet:

 • Gall & Gall: Gall & Gall is een bekende keten van wijn winkels in Nederland. Hier kun je terecht voor een breed assortiment aan wijnen uit verschillende landen en regio’s.
 • Wijnkoperij De Gouden Ton: Wijnkoperij De Gouden Ton heeft verschillende vestigingen in Nederland en richt zich op de verkoop van kwaliteitswijnen.
 • Wijnhandel Koninginneweg: Wijnhandel Koninginneweg is een bekende wijn winkel in Amsterdam en heeft een breed assortiment aan wijnen uit verschillende landen en regio’s.
 • Wijnhandel B.J. de Logie: Wijnhandel B.J. de Logie is een bekende wijn winkel in Rotterdam en heeft een breed assortiment aan wijnen uit verschillende landen en regio’s.

Conclusie

Wijn winkels zijn er in verschillende soorten en maten. Of je nu op zoek bent naar een specifieke wijn uit een bepaalde regio of gewoon een lekker wijntje voor bij het eten, er is altijd wel een wijn winkel te vinden die aan jouw wensen voldoet. Door op de juiste zaken te letten bij het kopen van wijn en door je goed te laten adviseren door het personeel van de wijn winkel, kun je altijd genieten van de beste wijnen.

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Water bij de wijn doen.

Plaats een reactie