google.com, pub-4579791368436773, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Stoofvlees rode wijn: een heerlijk gerecht voor de herfst en winter

Stoofvlees rode wijn is een klassiek gerecht dat perfect past bij de herfst en winter. Het is een gerecht dat langzaam wordt gegaard, waardoor het vlees heerlijk mals wordt en de smaken goed kunnen intrekken. In dit artikel lees je alles over stoofvlees rode wijn, van de ingrediënten tot de bereiding en tips voor het serveren.

Stoofvlees rode wijn

Ingrediënten voor stoofvlees rode wijn

Om stoofvlees rode wijn te maken heb je een aantal ingrediënten nodig. Hieronder vind je een lijstje:

  • 1 kilo runderstoofvlees
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 1 fles rode wijn
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding van stoofvlees rode wijn

De bereiding van stoofvlees rode wijn vergt wat tijd, maar het resultaat is het zeker waard. Hieronder vind je een stappenplan:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  2. Snijd het stoofvlees in blokjes van ongeveer 3 centimeter en bestrooi ze met peper en zout.
  3. Schil de uien en snijd ze in grove stukken. Pel de knoflook en hak fijn. Schil de wortels en snijd in plakjes. Snijd de bleekselderij in stukjes.
  4. Verhit de olijfolie in een grote braadpan en bak het vlees aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en leg opzij.
  5. Bak de uien, knoflook, wortels en bleekselderij in dezelfde pan tot ze zacht zijn.
  6. Voeg de bloem toe en roer goed door. Bak nog 1 minuutje mee.
  7. Voeg de tomatenpuree, laurierblaadjes en tijm toe en roer goed door.
  8. Voeg de rode wijn en runderbouillon toe en breng aan de kook.
  9. Voeg het vlees weer toe aan de pan en zorg dat het helemaal ondergedompeld is in de saus.
  10. Dek de pan af met een deksel en zet in de oven. Laat het vlees ongeveer 3 uur garen.
  11. Haal de pan uit de oven en verwijder de laurierblaadjes en tijm.
  12. Proef de saus en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.

Tips voor het serveren van stoofvlees rode wijn

Stoofvlees rode wijn is een gerecht dat perfect past bij de herfst en winter. Het is heerlijk om te serveren met aardappelpuree, frietjes of stokbrood. Hieronder vind je nog een aantal tips voor het serveren van stoofvlees rode wijn:

  • Garneer het gerecht met wat verse peterselie voor een extra smaakvolle touch.
  • Maak het gerecht een dag van tevoren en laat het een nachtje in de koelkast staan. Hierdoor kunnen de smaken nog beter intrekken.
  • Serveer het gerecht met een glas rode wijn. Een goede combinatie is bijvoorbeeld een glas Merlot of Cabernet Sauvignon.

Conclusie

Stoofvlees rode wijn is een heerlijk gerecht dat perfect past bij de herfst en winter. Het is een gerecht dat langzaam wordt gegaard, waardoor het vlees heerlijk mals wordt en de smaken goed kunnen intrekken. Door de rode wijn krijgt het gerecht een heerlijke smaak en geur. Serveer het gerecht met aardappelpuree, frietjes of stokbrood en garneer met wat verse peterselie. Maak het gerecht een dag van tevoren voor nog meer smaak. Geniet van dit heerlijke gerecht met een glas rode wijn erbij!

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Wijn Amsterdam: Ontdek de beste wijnbars en wijnwinkels in de stad.

Plaats een reactie