google.com, pub-4579791368436773, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Salentein Wijn Malbec: Een Argentijnse Topper

Salentein Wijn Malbec is een van de meest populaire wijnen uit Argentinië. Deze wijn wordt gemaakt van de Malbec-druif, die oorspronkelijk uit Frankrijk komt, maar tegenwoordig voornamelijk in Argentinië wordt verbouwd. Salentein Wijn Malbec is een rode wijn met een volle smaak en een dieprode kleur. In dit artikel lees je alles over deze heerlijke wijn.

Salentein wijn malbec

Geschiedenis van Salentein Wijn Malbec

De geschiedenis van Salentein Wijn Malbec gaat terug tot de 19e eeuw, toen de Malbec-druif vanuit Frankrijk naar Argentinië werd gebracht. In de jaren ’90 begon de Argentijnse wijnindustrie zich te ontwikkelen en werd de Malbec-druif steeds populairder. In 1992 kocht de Nederlandse zakenman Mijndert Pon het landgoed Salentein in Argentinië en begon hij met de productie van wijn. Salentein Wijn Malbec was een van de eerste wijnen die hij produceerde en deze wijn groeide al snel uit tot een van de meest populaire wijnen uit Argentinië.

Hoe wordt Salentein Wijn Malbec gemaakt?

Salentein Wijn Malbec wordt gemaakt van de Malbec-druif, die voornamelijk in de regio Mendoza in Argentinië wordt verbouwd. De druiven worden met de hand geplukt en vervolgens gefermenteerd in roestvrijstalen tanks. Na de fermentatie wordt de wijn gerijpt in eikenhouten vaten, waardoor de wijn zijn karakteristieke smaak en aroma krijgt. Salentein Wijn Malbec heeft een volle smaak met tonen van rijp fruit, chocolade en vanille.

Waarom is Salentein Wijn Malbec zo populair?

Salentein Wijn Malbec is zo populair vanwege zijn volle smaak en karakteristieke aroma. De wijn past perfect bij gegrild vlees, stoofschotels en kaasplankjes. Daarnaast is Salentein Wijn Malbec ook nog eens betaalbaar, waardoor deze wijn voor veel mensen toegankelijk is. Salentein Wijn Malbec heeft ook verschillende prijzen gewonnen, waaronder de Decanter World Wine Awards en de International Wine Challenge.

Waar kun je Salentein Wijn Malbec kopen?

Salentein Wijn Malbec is verkrijgbaar bij verschillende wijnhandels en supermarkten. Daarnaast kun je deze wijn ook online bestellen bij verschillende webshops. De prijs van Salentein Wijn Malbec varieert van ongeveer €10 tot €25, afhankelijk van de leeftijd en de kwaliteit van de wijn.

Conclusie

Salentein Wijn Malbec is een heerlijke Argentijnse wijn met een volle smaak en een karakteristiek aroma. Deze wijn past perfect bij gegrild vlees, stoofschotels en kaasplankjes. Salentein Wijn Malbec is betaalbaar en verkrijgbaar bij verschillende wijnhandels en supermarkten. Als je op zoek bent naar een goede rode wijn, dan is Salentein Wijn Malbec zeker een aanrader!

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Hugo wijn: de zomerse Italiaanse cocktail.

Plaats een reactie