Primitivo wijn Jumbo: Een heerlijke Italiaanse wijn

Primitivo wijn is een Italiaanse wijn die steeds populairder wordt in Nederland. Jumbo is een van de supermarkten die deze wijn aanbiedt. In dit artikel gaan we dieper in op wat primitivo wijn precies is, waar het vandaan komt en waarom het zo populair is. Ook geven we tips over hoe je primitivo wijn het beste kunt serveren en combineren met gerechten.

Primitivo wijn jumbo

Wat is primitivo wijn?

Primitivo wijn is een rode wijn die gemaakt wordt van de primitivo druif. Deze druif komt oorspronkelijk uit Kroatië, maar wordt tegenwoordig voornamelijk verbouwd in de Italiaanse regio Puglia, in het zuiden van Italië. De primitivo druif staat bekend om zijn dikke schil en hoge suikergehalte, wat resulteert in een wijn met een hoog alcoholpercentage en een volle, fruitige smaak.

Waarom is primitivo wijn zo populair?

Primitivo wijn is de laatste jaren steeds populairder geworden in Nederland. Dit komt onder andere doordat de wijn een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. Voor een relatief lage prijs kun je al een heerlijke fles primitivo wijn kopen. Daarnaast is de wijn erg toegankelijk en past het goed bij veel verschillende gerechten. Primitivo wijn heeft een volle, fruitige smaak met tonen van bramen, pruimen en kersen. Ook heeft de wijn vaak een lichte kruidige smaak, wat hem een goede keuze maakt bij gerechten met kruidige sauzen.

Hoe serveer je primitivo wijn?

Primitivo wijn kun je het beste serveren op kamertemperatuur, tussen de 16 en 18 graden Celsius. Het is belangrijk om de wijn voor het serveren te decanteren, zodat de smaken en aroma’s goed tot hun recht komen. Dit kun je doen door de wijn voorzichtig over te schenken in een karaf en deze vervolgens een uur te laten staan. Hierdoor kan de wijn ademen en komen de smaken en aroma’s beter naar voren.

Welke gerechten passen goed bij primitivo wijn?

Primitivo wijn past goed bij gerechten met een volle smaak, zoals gegrild vlees, stoofschotels en pasta’s met kruidige sauzen. Ook is de wijn een goede keuze bij kaasplankjes, vooral bij pittige kazen zoals Parmezaanse kaas en blauwe kaas. Daarnaast kun je primitivo wijn ook goed combineren met chocolade, vooral met pure chocolade.

Primitivo wijn bij Jumbo

Bij Jumbo kun je verschillende soorten primitivo wijn kopen. Een populaire keuze is de Primitivo di Manduria, een wijn uit de regio Manduria in Puglia. Deze wijn heeft een volle, fruitige smaak met tonen van bramen, pruimen en kersen en een lichte kruidige smaak. De wijn is goed te combineren met gerechten zoals gegrild vlees, stoofschotels en pasta’s met kruidige sauzen.

Conclusie

Primitivo wijn is een heerlijke Italiaanse wijn die steeds populairder wordt in Nederland. De wijn heeft een volle, fruitige smaak en past goed bij veel verschillende gerechten. Bij Jumbo kun je verschillende soorten primitivo wijn kopen, waaronder de populaire Primitivo di Manduria. Serveer de wijn op kamertemperatuur en decanteer hem voor het serveren, zodat de smaken en aroma’s goed tot hun recht komen. Geniet van deze heerlijke Italiaanse wijn!

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Amarone wijn: een Italiaanse klassieker.

Plaats een reactie