Pecorino wijn: een heerlijke Italiaanse ontdekking

Als je op zoek bent naar een nieuwe wijn om te proberen, dan is pecorino wijn zeker een aanrader. Deze Italiaanse wijn is nog niet zo bekend in Nederland, maar dat maakt het juist extra leuk om te ontdekken. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over pecorino wijn.

Pecorino wijn

Wat is pecorino wijn?

Pecorino wijn is een witte wijn uit de regio Abruzzo in Italië. De wijn is vernoemd naar de pecorino druif, die gebruikt wordt om de wijn te maken. Deze druif groeit voornamelijk in de heuvels van de regio, waar de bodem rijk is aan kalksteen en klei. De wijn heeft een lichtgele kleur en een frisse, fruitige smaak met tonen van citrus en perzik.

Kenmerken van pecorino wijn

Naast de frisse, fruitige smaak heeft pecorino wijn nog een aantal kenmerken die het de moeite waard maken om te proberen:

  • Hoog zuurgehalte: pecorino wijn heeft een hoog zuurgehalte, wat zorgt voor een verfrissende smaak en een goede balans met het fruitige karakter.
  • Volle body: ondanks de frisse smaak heeft pecorino wijn een volle body, wat het een goede keuze maakt bij gerechten met een rijke smaak.
  • Goede bewaarpotentie: pecorino wijn kan goed bewaard worden en ontwikkelt zich nog verder in de fles. Hierdoor krijgt de wijn meer complexiteit en diepgang.

Waarbij drink je pecorino wijn?

Pecorino wijn is een veelzijdige wijn die bij veel gerechten past. Het is een goede keuze bij visgerechten, schaal- en schelpdieren en salades. Ook bij gerechten met kip of varkensvlees komt pecorino wijn goed tot zijn recht. Door de volle body is het ook een goede keuze bij gerechten met een romige saus of bijvoorbeeld risotto.

Waar koop je pecorino wijn?

Pecorino wijn is nog niet zo bekend in Nederland, maar gelukkig zijn er wel een aantal plekken waar je het kunt kopen. Bij gespecialiseerde wijnwinkels kun je vaak terecht voor pecorino wijn. Ook online zijn er verschillende webshops die pecorino wijn aanbieden. Let wel op dat je een goede kwaliteit koopt, want er zijn ook goedkopere varianten op de markt die minder lekker zijn.

Conclusie

Pecorino wijn is een heerlijke Italiaanse ontdekking die zeker de moeite waard is om te proberen. De frisse, fruitige smaak in combinatie met de volle body en goede bewaarpotentie maken het een veelzijdige wijn die bij veel gerechten past. Probeer het eens uit en ontdek zelf waarom pecorino wijn zo bijzonder is.

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Flesje wijn: alles wat je moet weten over het kiezen, openen en bewaren van wijn.

Plaats een reactie