Online wijn bestellen: gemakkelijk en snel

Online wijn bestellen is de laatste jaren steeds populairder geworden. Het is een gemakkelijke en snelle manier om wijn te kopen zonder de deur uit te hoeven. Bovendien is het aanbod online vaak groter dan in de lokale slijterij. In dit artikel bespreken we de voordelen van online wijn bestellen, waar je op moet letten bij het kiezen van een webshop en geven we tips voor het vinden van de beste wijnen.

Online wijn bestellen

Voordelen van online wijn bestellen

Er zijn verschillende voordelen van online wijn bestellen. Hieronder hebben we de belangrijkste op een rijtje gezet:

 • Groot aanbod: online wijnwinkels hebben vaak een groter aanbod dan lokale slijterijen. Dit komt doordat ze geen fysieke winkelruimte nodig hebben en dus meer ruimte hebben voor opslag.
 • Gemak: je hoeft de deur niet uit om wijn te kopen. Je kunt vanuit huis of kantoor gemakkelijk een bestelling plaatsen en deze wordt vervolgens bij je thuisbezorgd.
 • Prijs: online wijnwinkels hebben vaak scherpere prijzen dan lokale slijterijen. Dit komt doordat ze minder kosten hebben en dus de prijzen lager kunnen houden.
 • Advies: veel online wijnwinkels hebben een chatfunctie of een telefonische klantenservice waar je terecht kunt voor advies over welke wijn het beste bij jouw smaak en budget past.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een webshop?

Als je online wijn gaat bestellen, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten bij het kiezen van een webshop. Hieronder hebben we de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje gezet:

 • Betrouwbaarheid: kies voor een webshop die betrouwbaar is en goede recensies heeft. Controleer ook of de webshop is aangesloten bij een keurmerk, zoals Thuiswinkel Waarborg.
 • Aanbod: kijk of de webshop een groot aanbod heeft en of ze de wijnen hebben die jij zoekt.
 • Prijs: vergelijk de prijzen van verschillende webshops om te zien waar je de beste deal kunt krijgen.
 • Verzendkosten: controleer of er verzendkosten worden gerekend en hoe hoog deze zijn. Sommige webshops bieden gratis verzending aan bij een bepaald bedrag.
 • Levering: kijk naar de levertijd en of de webshop ook in het weekend levert. Controleer ook of er een track & trace code wordt verstuurd zodat je de bestelling kunt volgen.
 • Klantenservice: controleer of de webshop een goede klantenservice heeft en of je bij vragen of problemen snel geholpen wordt.

Tips voor het vinden van de beste wijnen

Als je online wijn gaat bestellen, wil je natuurlijk wel de beste wijnen vinden. Hieronder hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

 • Lees recensies: lees recensies van andere klanten om te zien welke wijnen zij aanbevelen.
 • Proefpakketten: veel webshops bieden proefpakketten aan waarin je verschillende wijnen kunt proeven. Zo kun je ontdekken welke wijnen jouw favoriet zijn.
 • Wijn-spijs combinaties: kijk naar welke wijnen goed passen bij welke gerechten. Zo kun je de perfecte wijn kiezen bij jouw favoriete gerecht.
 • Wijnregio’s: ontdek welke wijnregio’s jouw favoriete wijnen produceren en zoek naar wijnen uit die regio’s.
 • Wijnjaar: kijk naar het wijnjaar van de wijn. Sommige jaren zijn beter dan andere jaren voor bepaalde druivensoorten.

Conclusie

Online wijn bestellen is een gemakkelijke en snelle manier om wijn te kopen. Het aanbod is vaak groter dan in de lokale slijterij en de prijzen zijn vaak scherper. Bij het kiezen van een webshop is het belangrijk om op betrouwbaarheid, aanbod, prijs, verzendkosten, levering en klantenservice te letten. Om de beste wijnen te vinden kun je recensies lezen, proefpakketten bestellen, kijken naar wijn-spijs combinaties, wijnregio’s en wijnjaren. Met deze tips kun je de perfecte wijn vinden voor elke gelegenheid.

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Zelf wijn maken pakket: alles wat je moet weten.

Plaats een reactie