Natuur wijn: wat is het en waarom wordt het steeds populairder?

Natuur wijn is een term die steeds vaker opduikt in de wijnwereld. Maar wat is het eigenlijk? Natuur wijn is een wijn die op een zo natuurlijk mogelijke manier wordt geproduceerd. Dit betekent dat er geen gebruik wordt gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen in de wijngaard en dat er zo min mogelijk ingrijpen plaatsvindt tijdens het wijnmaakproces. Het resultaat is een wijn die puur en eerlijk is, met een unieke smaak die het terroir van de wijngaard weerspiegelt.

Natuur wijn

Hoe wordt natuur wijn geproduceerd?

Om natuur wijn te produceren, wordt er in de wijngaard zo min mogelijk ingegrepen. Dit betekent dat er geen gebruik wordt gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. In plaats daarvan wordt er gewerkt met natuurlijke methoden, zoals het gebruik van compost en het planten van bepaalde gewassen tussen de wijnstokken om de bodem te verbeteren.

Tijdens het wijnmaakproces wordt er ook zo min mogelijk ingegrepen. Zo wordt er geen gebruik gemaakt van gisten die van buitenaf worden toegevoegd, maar wordt er gebruik gemaakt van de natuurlijke gisten die van nature op de druiven aanwezig zijn. Ook wordt er geen gebruik gemaakt van toegevoegde sulfieten, die normaal gesproken worden gebruikt om de wijn te conserveren en te stabiliseren.

Wat zijn de voordelen van natuur wijn?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het drinken van natuur wijn. Ten eerste is natuur wijn vaak gezonder dan reguliere wijn, omdat er geen gebruik wordt gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen en toegevoegde sulfieten. Dit maakt de wijn ook geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor sulfieten.

Daarnaast heeft natuur wijn een unieke smaak die het terroir van de wijngaard weerspiegelt. Dit komt doordat er zo min mogelijk ingrijpen plaatsvindt tijdens het wijnmaakproces. Hierdoor is elke fles natuur wijn uniek en heeft het zijn eigen karakter.

Waarom wordt natuur wijn steeds populairder?

Natuur wijn wordt steeds populairder omdat steeds meer mensen bewust bezig zijn met wat ze eten en drinken. Mensen willen weten waar hun voedsel vandaan komt en hoe het geproduceerd wordt. Natuur wijn past perfect in deze trend, omdat het op een zo natuurlijk mogelijke manier wordt geproduceerd.

Daarnaast is natuur wijn ook populair onder sommeliers en wijnkenners, omdat het een unieke smaak heeft die niet te vergelijken is met reguliere wijn. Dit maakt het interessant om te ontdekken en te proeven.

Waar kan ik natuur wijn kopen?

Natuur wijn is nog niet overal verkrijgbaar, maar het aantal winkels en restaurants dat natuur wijn aanbiedt groeit gestaag. In grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht zijn er al verschillende winkels en restaurants die natuur wijn aanbieden.

Daarnaast zijn er ook verschillende online winkels die natuur wijn verkopen. Het voordeel hiervan is dat je een breed assortiment hebt en de wijnen vaak direct bij de producent vandaan komen.

Conclusie

Natuur wijn is een wijn die op een zo natuurlijk mogelijke manier wordt geproduceerd. Dit betekent dat er geen gebruik wordt gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen en dat er zo min mogelijk ingrijpen plaatsvindt tijdens het wijnmaakproces. Het resultaat is een wijn die puur en eerlijk is, met een unieke smaak die het terroir van de wijngaard weerspiegelt. Natuur wijn wordt steeds populairder omdat steeds meer mensen bewust bezig zijn met wat ze eten en drinken en omdat het een unieke smaak heeft die niet te vergelijken is met reguliere wijn. Wil je natuur wijn proberen? Kijk dan eens bij een van de vele winkels en restaurants die natuur wijn aanbieden, of bestel online bij een van de gespecialiseerde webshops.

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Aanbiedingen rode wijn: waar moet je op letten?.

Plaats een reactie