Merlot Witte Wijn: Een Overzicht van deze Populaire Wijnsoort

Merlot witte wijn is een van de meest populaire wijnsoorten ter wereld. Het is een witte wijn die wordt gemaakt van de Merlot-druif, die oorspronkelijk uit de Bordeaux-regio in Frankrijk komt. Merlot is een van de meest aangeplante druivensoorten ter wereld en wordt gebruikt om zowel rode als witte wijnen te maken.

Merlot witte wijn

Geschiedenis van Merlot Witte Wijn

De geschiedenis van Merlot gaat terug tot de 18e eeuw, toen de druif voor het eerst werd gebruikt om wijn te maken in de Bordeaux-regio van Frankrijk. De druif werd al snel populair vanwege zijn zachte, fruitige smaak en zijn vermogen om goed te mengen met andere druivensoorten.

In de jaren 90 begon Merlot witte wijn aan populariteit te winnen in de Verenigde Staten en andere delen van de wereld. Dit kwam vooral door de populariteit van rode Merlot-wijnen, die in die tijd erg populair waren. Wijnmakers begonnen te experimenteren met het maken van witte wijnen van de Merlot-druif en ontdekten dat deze wijnen een unieke smaak hadden die anders was dan andere witte wijnen.

Hoe wordt Merlot Witte Wijn gemaakt?

Merlot witte wijn wordt gemaakt van de Merlot-druif, die bekend staat om zijn zachte, fruitige smaak. De druiven worden geoogst en geperst om het sap te extraheren. Het sap wordt vervolgens gefermenteerd met behulp van gist, waardoor de suikers in het sap worden omgezet in alcohol.

De wijn wordt vervolgens gerijpt in eikenhouten vaten, waardoor de smaak en het aroma van de wijn zich ontwikkelen. De duur van de rijping varieert afhankelijk van de wijnmaker en kan variëren van enkele maanden tot enkele jaren.

Smaakprofiel van Merlot Witte Wijn

Merlot witte wijn heeft een zachte, fruitige smaak met tonen van perzik, abrikoos en citrusvruchten. De wijn heeft ook een lichte zuurgraad en een lichte body, waardoor het een gemakkelijk drinkbare wijn is die goed past bij lichte gerechten zoals salades, vis en gevogelte.

Merlot witte wijn heeft ook een licht kruidig aroma, dat afkomstig is van de eikenhouten vaten waarin de wijn wordt gerijpt. Dit aroma kan variëren afhankelijk van de duur van de rijping en de kwaliteit van de eikenhouten vaten.

Food Pairing met Merlot Witte Wijn

Merlot witte wijn is een veelzijdige wijn die goed past bij een breed scala aan gerechten. Het is vooral goed bij lichte gerechten zoals salades, vis en gevogelte. De zachte, fruitige smaak van de wijn past goed bij de lichte smaken van deze gerechten.

Merlot witte wijn kan ook goed worden gecombineerd met zwaardere gerechten zoals gegrild vlees en pasta’s. De lichte zuurgraad van de wijn helpt om de smaken van deze gerechten in evenwicht te brengen en de fruitige smaak van de wijn voegt een extra dimensie toe aan de smaak van het gerecht.

Populaire Merlot Witte Wijn Producenten

Er zijn veel wijnproducenten die Merlot witte wijn produceren. Hieronder vindt u een lijst van enkele van de meest populaire producenten:

  • Chateau Ste. Michelle
  • Columbia Crest
  • Robert Mondavi
  • Concha y Toro
  • Yellow Tail

Conclusie

Merlot witte wijn is een populaire wijnsoort die bekend staat om zijn zachte, fruitige smaak en lichte zuurgraad. Het is een veelzijdige wijn die goed past bij een breed scala aan gerechten en is een goede keuze voor zowel beginnende als ervaren wijnliefhebbers. Als u op zoek bent naar een nieuwe witte wijn om te proberen, overweeg dan zeker om Merlot witte wijn te proberen.

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Sligro aanbieding wijn: genieten van kwaliteit voor een scherpe prijs.

Plaats een reactie