Menetou Salon Wijn: Een Overzicht van deze Franse Wijn

Menetou Salon wijn is een Franse wijn die afkomstig is uit de Loire-vallei. Het is een witte wijn die wordt geproduceerd in de gemeente Menetou-Salon, gelegen in het departement Cher. De wijn is gemaakt van de Sauvignon Blanc-druif en wordt beschouwd als een van de beste wijnen uit de regio. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de geschiedenis, de productie en de smaak van Menetou Salon wijn.

Menetou salon wijn

Geschiedenis van Menetou Salon Wijn

De geschiedenis van Menetou Salon wijn gaat terug tot de Middeleeuwen. In die tijd was de wijnbouw in de regio al goed ontwikkeld en werden er verschillende soorten wijnen geproduceerd. Menetou-Salon was een van de belangrijkste wijnproducerende gemeenten in de regio en de wijn werd al snel populair bij de Franse adel.

In de 19e eeuw werd de wijnbouw in de regio echter getroffen door de druifluis, waardoor veel wijngaarden werden verwoest. Het duurde tot de jaren 50 van de vorige eeuw voordat de wijnbouw in Menetou-Salon weer op gang kwam. Sindsdien is de productie van Menetou Salon wijn gestaag toegenomen en heeft de wijn een goede reputatie opgebouwd onder wijnliefhebbers over de hele wereld.

Productie van Menetou Salon Wijn

Menetou Salon wijn wordt geproduceerd van de Sauvignon Blanc-druif, die bekend staat om zijn frisse en fruitige smaak. De druiven worden met de hand geplukt en vervolgens geperst om het sap te verkrijgen. Het sap wordt vervolgens gefermenteerd in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur om de aroma’s en smaken te behouden.

De wijn wordt vervolgens gerijpt op de fles voordat hij wordt vrijgegeven voor verkoop. Menetou Salon wijn wordt meestal jong gedronken, maar kan ook enkele jaren worden bewaard om de smaak te verbeteren.

Smaak van Menetou Salon Wijn

Menetou Salon wijn heeft een frisse en fruitige smaak, met tonen van citrus en groene appel. De wijn heeft ook een lichte mineraliteit en een aangename zuurgraad, waardoor hij goed past bij lichte gerechten zoals vis en salades.

De wijn heeft een lichtgele kleur en een heldere uitstraling. De aroma’s zijn subtiel en delicaat, met tonen van bloemen en fruit. De afdronk is lang en aangenaam, met een lichte kruidigheid die de smaak versterkt.

Wijn-spijs combinaties met Menetou Salon Wijn

Menetou Salon wijn is een veelzijdige wijn die goed past bij verschillende gerechten. Hieronder vindt u enkele suggesties voor wijn-spijs combinaties:

  • Visgerechten, zoals gegrilde zalm of kabeljauw
  • Schaal- en schelpdieren, zoals mosselen en oesters
  • Salades met geitenkaas en noten
  • Asperges en artisjokken
  • Gerechten met kip of kalkoen

Menetou Salon wijn kan ook worden gedronken als aperitief, bijvoorbeeld met wat kaas en crackers. De wijn past goed bij zachte kazen zoals geitenkaas en brie.

Conclusie

Menetou Salon wijn is een heerlijke Franse wijn die bekend staat om zijn frisse en fruitige smaak. De wijn wordt geproduceerd in de gemeente Menetou-Salon, gelegen in de Loire-vallei. De wijn is gemaakt van de Sauvignon Blanc-druif en wordt beschouwd als een van de beste wijnen uit de regio. Menetou Salon wijn past goed bij lichte gerechten zoals vis en salades en kan ook worden gedronken als aperitief. Als u op zoek bent naar een heerlijke witte wijn met een goede reputatie, dan is Menetou Salon wijn zeker het proberen waard.

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Chou Chou Wijn: Een Unieke Wijn uit de Loirestreek.

Plaats een reactie