Low alcohol wijn Jumbo: een gezonde keuze

Low alcohol wijn is een trend die steeds populairder wordt in Nederland. Steeds meer mensen kiezen voor deze wijnvariant omdat het minder alcohol bevat dan traditionele wijn. Jumbo, een van de grootste supermarktketens van Nederland, heeft een breed assortiment aan low alcohol wijnen. In dit artikel lees je alles over low alcohol wijn Jumbo en waarom het een gezonde keuze is.

Low alcohol wijn jumbo

Wat is low alcohol wijn?

Low alcohol wijn is wijn waarvan het alcoholpercentage lager is dan 10%. Traditionele wijn bevat gemiddeld tussen de 12% en 14% alcohol. Low alcohol wijn wordt gemaakt door de gisting van druivensap eerder te stoppen, waardoor er minder alcohol ontstaat. Het resultaat is een wijn met minder alcohol, maar met behoud van de smaak en aroma’s van traditionele wijn.

Waarom kiezen voor low alcohol wijn?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor low alcohol wijn. Een van de belangrijkste redenen is dat het minder calorieën bevat dan traditionele wijn. Alcohol bevat namelijk veel calorieën, waardoor het drinken van traditionele wijn kan bijdragen aan gewichtstoename. Low alcohol wijn bevat minder calorieën, waardoor het een gezondere keuze is voor mensen die op hun gewicht letten.

Een andere reden om te kiezen voor low alcohol wijn is dat het minder schadelijk is voor de gezondheid. Overmatig alcoholgebruik kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, zoals leverziekten, hoge bloeddruk en kanker. Door te kiezen voor low alcohol wijn, verklein je het risico op deze gezondheidsproblemen.

Low alcohol wijn Jumbo: het assortiment

Jumbo heeft een breed assortiment aan low alcohol wijnen. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten low alcohol wijn die verkrijgbaar zijn bij Jumbo:

  • La Gioiosa Prosecco 5,5%: een lichte en frisse prosecco met een alcoholpercentage van slechts 5,5%.
  • Freixenet 0,0%: een mousserende wijn zonder alcohol. Ideaal voor mensen die helemaal geen alcohol willen drinken.
  • Carl Jung Riesling 0,2%: een witte wijn met een laag alcoholpercentage van slechts 0,2%. Deze wijn heeft een frisse en fruitige smaak.
  • Torres Natureo 0,5%: een rode wijn met een alcoholpercentage van slechts 0,5%. Deze wijn heeft een volle en fruitige smaak.

Low alcohol wijn Jumbo: de voordelen

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het drinken van low alcohol wijn van Jumbo. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste voordelen:

  • Low alcohol wijn bevat minder calorieën dan traditionele wijn, waardoor het een gezondere keuze is voor mensen die op hun gewicht letten.
  • Low alcohol wijn is minder schadelijk voor de gezondheid dan traditionele wijn. Door te kiezen voor low alcohol wijn, verklein je het risico op gezondheidsproblemen.
  • Low alcohol wijn van Jumbo is verkrijgbaar in verschillende smaken en varianten, waardoor er voor iedereen wel een geschikte wijn te vinden is.
  • Low alcohol wijn van Jumbo is betaalbaar en van goede kwaliteit. Je hoeft dus niet diep in de buidel te tasten voor een gezonde en lekkere wijn.

Conclusie

Low alcohol wijn is een gezonde keuze voor mensen die willen genieten van een glas wijn, maar niet te veel alcohol willen drinken. Jumbo heeft een breed assortiment aan low alcohol wijnen, waardoor er voor iedereen wel een geschikte wijn te vinden is. Door te kiezen voor low alcohol wijn van Jumbo, kies je voor een gezonde en lekkere wijn van goede kwaliteit.

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Wijn bij zuurkool: een perfecte combinatie.

Plaats een reactie