Hapjes bij witte wijn

Wanneer je een heerlijke fles witte wijn opent, is het natuurlijk fijn om daarbij ook wat lekkere hapjes te serveren. Maar welke hapjes passen nu eigenlijk het beste bij witte wijn? In dit artikel geven we je een aantal tips en suggesties.

Hapjes bij witte wijn

1. Kaas

Kaas is altijd een goede keuze bij wijn, en dat geldt zeker ook voor witte wijn. Een mooie combinatie is bijvoorbeeld een frisse Sauvignon Blanc met een stukje geitenkaas. Maar ook een wat vollere Chardonnay kan goed samengaan met een stukje brie of camembert.

2. Vis

Witte wijn en vis zijn een match made in heaven. Serveer bijvoorbeeld een droge witte wijn bij een stukje gerookte zalm of forel. Ook een frisse witte wijn past goed bij een ceviche of een sushirolletje.

3. Groenten

Vegetarische hapjes kunnen ook heel goed samengaan met witte wijn. Denk bijvoorbeeld aan een bruschetta met tomaat en basilicum, of een stukje gegrilde courgette met feta. Een frisse witte wijn past hier goed bij, maar ook een wat vollere witte wijn kan goed samengaan met deze smaken.

4. Olijven en noten

Olijven en noten zijn altijd een goede keuze bij wijn, en dat geldt ook voor witte wijn. Serveer bijvoorbeeld een schaaltje met gemengde noten of een bakje olijven bij je witte wijn. Dit is niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gezond.

5. Aziatische hapjes

Witte wijn kan ook heel goed samengaan met Aziatische hapjes. Denk bijvoorbeeld aan sushi, dim sum of loempia’s. Een frisse witte wijn past hier goed bij, maar ook een wat zoetere witte wijn kan goed samengaan met deze smaken.

6. Charcuterie

Een mooie plank met verschillende soorten charcuterie is altijd een goede keuze bij wijn. Serveer bijvoorbeeld een droge witte wijn bij een stukje serranoham of chorizo. Ook een wat vollere witte wijn kan goed samengaan met een stukje salami of paté.

7. Fruit

Witte wijn en fruit zijn ook een goede combinatie. Serveer bijvoorbeeld een glas witte wijn bij een schaaltje met aardbeien of druiven. Ook een stukje meloen of ananas kan goed samengaan met witte wijn.

Conclusie

Er zijn dus genoeg hapjes die goed samengaan met witte wijn. Of je nu gaat voor kaas, vis, groenten, olijven en noten, Aziatische hapjes, charcuterie of fruit, er is altijd wel een witte wijn die hier goed bij past. Experimenteer dus vooral en ontdek welke combinaties jouw favoriet zijn!

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Wijn Spijs Maastricht: De Perfecte Combinatie.

Plaats een reactie