Fles wijn versturen: tips en tricks

Het versturen van een fles wijn kan een uitdaging zijn. Of het nu gaat om een cadeau voor een verjaardag, een bedankje voor een vriend of een relatiegeschenk voor een klant, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de fles veilig en onbeschadigd op de plaats van bestemming aankomt. In dit artikel geven we je tips en tricks voor het versturen van een fles wijn.

Fles wijn versturen

Verpakking

De verpakking is een van de belangrijkste aspecten bij het versturen van een fles wijn. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de fles goed beschermd is tegen schokken en stoten tijdens het transport. Er zijn verschillende manieren om een fles wijn te verpakken:

 • Gebruik een speciale wijnverpakking: er zijn speciale verpakkingen verkrijgbaar die speciaal zijn ontworpen voor het versturen van flessen wijn. Deze verpakkingen zijn vaak voorzien van schuimrubberen inzetstukken die de fles op zijn plaats houden en beschermen tegen schokken en stoten.
 • Gebruik een stevige doos: als je geen speciale wijnverpakking hebt, kun je ook een stevige doos gebruiken. Zorg ervoor dat de doos groot genoeg is voor de fles en vul de ruimte rondom de fles op met opvulmateriaal, zoals bubbeltjesplastic of krantenpapier.
 • Gebruik een wijnkist: als je de fles wijn extra speciaal wilt maken, kun je ervoor kiezen om de fles te versturen in een wijnkist. Zorg ervoor dat de wijnkist stevig genoeg is en vul de ruimte rondom de fles op met opvulmateriaal.

Verzendmethode

Als je een fles wijn verstuurt, is het belangrijk om de juiste verzendmethode te kiezen. Hierbij zijn een aantal zaken van belang:

 • Kies voor een verzendmethode met track & trace: zo kun je de zending volgen en weet je wanneer de fles wijn is aangekomen.
 • Kies voor een verzendmethode met verzekering: zo ben je verzekerd tegen eventuele schade of verlies tijdens het transport.
 • Kies voor een verzendmethode die geschikt is voor het versturen van glaswerk: niet alle verzendmethoden zijn geschikt voor het versturen van glaswerk. Kies daarom voor een verzendmethode die hier speciaal voor is ontworpen.

Verzendlabel

Als je een fles wijn verstuurt, is het belangrijk om het verzendlabel goed leesbaar en duidelijk op de verpakking te plakken. Hierbij zijn een aantal zaken van belang:

 • Zorg ervoor dat het verzendlabel goed leesbaar is: gebruik een duidelijk lettertype en zorg ervoor dat het label niet beschadigd raakt tijdens het transport.
 • Zorg ervoor dat het verzendlabel op de juiste plek zit: plak het label op een vlakke en egale ondergrond, zodat het goed blijft zitten tijdens het transport.
 • Zorg ervoor dat het verzendlabel alle benodigde informatie bevat: vermeld de naam en het adres van de ontvanger, evenals jouw eigen naam en adres.

Verzendkosten

Als je een fles wijn verstuurt, moet je rekening houden met de verzendkosten. Deze kunnen variëren afhankelijk van de verzendmethode en het gewicht van de verpakking. Hierbij zijn een aantal zaken van belang:

 • Vergelijk verschillende verzendmethoden: door verschillende verzendmethoden te vergelijken, kun je de verzendkosten zo laag mogelijk houden.
 • Houd rekening met het gewicht van de verpakking: hoe zwaarder de verpakking, hoe hoger de verzendkosten.
 • Houd rekening met eventuele extra kosten: sommige verzendmethoden brengen extra kosten in rekening voor het versturen van glaswerk of voor het verzekeren van de zending.

Conclusie

Het versturen van een fles wijn kan een uitdaging zijn, maar met de juiste verpakking, verzendmethode, verzendlabel en verzendkosten kun je ervoor zorgen dat de fles veilig en onbeschadigd op de plaats van bestemming aankomt. Door de tips en tricks in dit artikel te volgen, kun je een fles wijn versturen als een pro!

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Merlot wijn: een veelzijdige en populaire rode wijn.

Plaats een reactie