Chateau Meiland Wijn: De Wijnen van Martien Meiland

Chateau Meiland is een begrip geworden in Nederland sinds de realityserie ‘Chateau Meiland’ op televisie verscheen. Het kasteel in Frankrijk, dat door Martien Meiland en zijn familie is omgetoverd tot een bed & breakfast, is niet alleen bekend om zijn prachtige interieur en gastvrijheid, maar ook om zijn wijnen. Martien Meiland heeft namelijk zijn eigen wijnlabel opgericht en produceert zijn eigen Chateau Meiland wijnen.

Chateau meiland wijn

De Geschiedenis van Chateau Meiland Wijn

Martien Meiland heeft altijd al een passie gehad voor wijn. Toen hij in 2015 het kasteel in Frankrijk kocht, was het dan ook een droom die uitkwam. Het kasteel had namelijk een eigen wijngaard en Martien besloot al snel om zijn eigen wijn te gaan produceren. In 2017 werd het eerste wijnlabel van Chateau Meiland gelanceerd en sindsdien is het een groot succes.

De Wijnen van Chateau Meiland

Chateau Meiland produceert verschillende soorten wijnen, waaronder een rode wijn, een witte wijn en een rosé. Hieronder worden de verschillende wijnen beschreven:

Chateau Meiland Rode Wijn

De Chateau Meiland rode wijn is een blend van de druivensoorten Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc. De wijn heeft een dieprode kleur en een volle smaak met tonen van rijp fruit en kruiden. De wijn is heerlijk bij rood vlees, wildgerechten en kaas.

Chateau Meiland Witte Wijn

De Chateau Meiland witte wijn is gemaakt van de druivensoorten Sauvignon Blanc en Sémillon. De wijn heeft een lichtgele kleur en een frisse smaak met tonen van citrus en tropisch fruit. De wijn is heerlijk bij visgerechten, salades en geitenkaas.

Chateau Meiland Rosé

De Chateau Meiland rosé is gemaakt van de druivensoorten Grenache, Cinsault en Syrah. De wijn heeft een lichtroze kleur en een frisse smaak met tonen van rood fruit en bloemen. De wijn is heerlijk bij salades, lichte gerechten en als aperitief.

De Productie van Chateau Meiland Wijn

De wijnen van Chateau Meiland worden geproduceerd in de eigen wijngaard van het kasteel. De druiven worden met de hand geplukt en vervolgens geperst en gefermenteerd. De wijn wordt vervolgens gerijpt in eikenhouten vaten, waardoor de smaak nog voller en complexer wordt. Na het rijpingsproces wordt de wijn gebotteld en voorzien van het Chateau Meiland label.

Waar te Koop?

De wijnen van Chateau Meiland zijn te koop via de webshop van Chateau Meiland en bij verschillende wijnhandels in Nederland. Daarnaast zijn de wijnen ook te proeven en te koop in de bed & breakfast van Chateau Meiland in Frankrijk.

Conclusie

Chateau Meiland wijn is een prachtig voorbeeld van hoe een passie kan uitgroeien tot een succesvol bedrijf. Martien Meiland heeft met zijn eigen wijnlabel een mooie toevoeging gegeven aan het kasteel en de bed & breakfast. De wijnen van Chateau Meiland zijn van hoge kwaliteit en worden geproduceerd met veel liefde en aandacht. Een aanrader voor iedere wijnliefhebber!

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Wijn bezorgen: gemakkelijk en snel genieten van je favoriete wijnen.

Plaats een reactie