Calorieën witte wijn: hoeveel zitten erin?

Witte wijn is een populaire drank die vaak wordt gedronken bij feestelijke gelegenheden, diners en borrels. Maar hoeveel calorieën zitten er eigenlijk in een glas witte wijn? In dit artikel gaan we dieper in op het aantal calorieën in witte wijn en geven we tips om het caloriegehalte te verminderen.

Calorieen witte wijn

Hoeveel calorieën zitten er in een glas witte wijn?

Het aantal calorieën in een glas witte wijn hangt af van verschillende factoren, zoals het type wijn, de grootte van het glas en het alcoholpercentage. Over het algemeen bevat een standaardglas witte wijn (150 ml) tussen de 100 en 150 calorieën.

Als we kijken naar het alcoholpercentage, dan geldt over het algemeen: hoe hoger het alcoholpercentage, hoe meer calorieën de wijn bevat. Een droge witte wijn met een alcoholpercentage van 12% bevat bijvoorbeeld ongeveer 100 calorieën per glas, terwijl een zoete witte wijn met een alcoholpercentage van 14% al snel 150 calorieën per glas kan bevatten.

Hoe kun je het caloriegehalte van witte wijn verminderen?

Als je op je calorie-inname wilt letten, maar toch wilt genieten van een glas witte wijn, zijn er verschillende manieren om het caloriegehalte te verminderen:

  • Kies voor een droge witte wijn in plaats van een zoete witte wijn. Zoete witte wijnen bevatten over het algemeen meer suiker en dus meer calorieën.
  • Drink witte wijn uit een kleiner glas. Een standaardglas witte wijn bevat 150 ml, maar je kunt ook kiezen voor een kleiner glas van bijvoorbeeld 100 ml.
  • Verdun de witte wijn met bruiswater of ijsblokjes. Zo verlaag je niet alleen het caloriegehalte, maar ook het alcoholpercentage.
  • Drink witte wijn langzaam en geniet er bewust van. Zo voorkom je dat je ongemerkt te veel drinkt en te veel calorieën binnenkrijgt.

Conclusie

Witte wijn bevat over het algemeen tussen de 100 en 150 calorieën per glas, afhankelijk van het type wijn, de grootte van het glas en het alcoholpercentage. Als je op je calorie-inname wilt letten, kun je kiezen voor een droge witte wijn, een kleiner glas, verdunnen met bruiswater of ijsblokjes en bewust genieten. Zo kun je toch genieten van een glas witte wijn zonder te veel calorieën binnen te krijgen.

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Bardolino wijn: een heerlijke Italiaanse wijn uit de Veneto.

Plaats een reactie