Caloriearme wijn: genieten zonder schuldgevoel

Wijn is een geliefde drank bij velen, maar het kan ook een flinke caloriebom zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer caloriearme wijnen op de markt. In dit artikel lees je alles over caloriearme wijn, hoe het gemaakt wordt en waar je het kunt kopen. Ook geven we je tips over hoe je het beste kunt genieten van deze wijn zonder schuldgevoel.

Caloriearme wijn

Wat is caloriearme wijn?

Caloriearme wijn is wijn waarvan het alcoholpercentage is verlaagd en/of waarbij de suikers zijn verminderd. Hierdoor bevat deze wijn minder calorieën dan reguliere wijn. Het alcoholpercentage van caloriearme wijn ligt meestal tussen de 5% en 9%, terwijl reguliere wijn een alcoholpercentage heeft van 12% tot 14%. Ook bevat caloriearme wijn vaak minder suikers, waardoor het minder zoet is dan reguliere wijn.

Hoe wordt caloriearme wijn gemaakt?

Er zijn verschillende manieren om caloriearme wijn te maken. Een veelgebruikte methode is het verminderen van het alcoholpercentage door de wijn te verdunnen met water. Hierdoor wordt het alcoholpercentage verlaagd en bevat de wijn minder calorieën. Een andere methode is het gebruik van speciale gistsoorten die minder suikers omzetten in alcohol. Hierdoor bevat de wijn minder alcohol en suikers en dus minder calorieën.

Waar kun je caloriearme wijn kopen?

Caloriearme wijn is steeds populairder geworden en is daarom in steeds meer winkels en online shops verkrijgbaar. Een aantal bekende merken zijn bijvoorbeeld Skinny Wine, Weight Watchers Wines en Slimline Wine. Ook zijn er steeds meer wijnhuizen die caloriearme wijn produceren, zoals Torres en Gallo. Het is wel belangrijk om te weten dat caloriearme wijn vaak duurder is dan reguliere wijn.

Caloriearme wijn en gezondheid

Caloriearme wijn kan een goede keuze zijn als je op je gewicht let, maar het is belangrijk om te weten dat het nog steeds alcohol bevat. Te veel alcohol kan leiden tot gezondheidsproblemen, zoals leverproblemen en hart- en vaatziekten. Daarom is het belangrijk om te genieten van caloriearme wijn met mate. Het Voedingscentrum adviseert om niet meer dan één glas alcohol per dag te drinken.

Tips voor het drinken van caloriearme wijn

Wil je genieten van caloriearme wijn zonder schuldgevoel? Hier zijn een aantal tips:

  • Drink langzaam en geniet van elke slok.
  • Combineer de wijn met gezonde snacks, zoals groenten en fruit.
  • Drink water tussen de glazen door om gehydrateerd te blijven.
  • Kies voor een droge wijn in plaats van een zoete wijn, omdat deze minder suikers bevat.
  • Let op de portiegrootte. Een standaardglas wijn bevat ongeveer 100 tot 150 calorieën.

Conclusie

Caloriearme wijn is een goede keuze als je op je gewicht let, maar het is belangrijk om te weten dat het nog steeds alcohol bevat. Geniet daarom van caloriearme wijn met mate en combineer het met gezonde snacks. Er zijn steeds meer merken en wijnhuizen die caloriearme wijn produceren, dus er is genoeg keuze. Proost!

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Wijn etiket maken: een handleiding voor het ontwerpen van een uniek en informatief etiket.

Plaats een reactie