google.com, pub-4579791368436773, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Boomsma Wijn: Een Nederlands Wijnhuis met een Rijke Geschiedenis

Boomsma Wijn is een Nederlands wijnhuis dat al meer dan 125 jaar bestaat. Het bedrijf is opgericht in 1883 door de familie Boomsma en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest gerenommeerde wijnhuizen van Nederland. Boomsma Wijn staat bekend om zijn hoogwaardige wijnen, die worden geproduceerd met behulp van traditionele methoden en moderne technologieën.

Boomsma wijn

Geschiedenis van Boomsma Wijn

De geschiedenis van Boomsma Wijn begint in 1883, toen de familie Boomsma een wijnhandel opende in Leeuwarden. In de beginjaren importeerde het bedrijf voornamelijk wijnen uit Frankrijk en Duitsland, maar al snel begon het ook met de productie van eigen wijnen. In de jaren 30 van de vorige eeuw werd het bedrijf overgenomen door de familie Van der Meulen, die het bedrijf verder uitbreidde en moderniseerde.

In de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw groeide Boomsma Wijn uit tot een van de grootste wijnhuizen van Nederland. Het bedrijf produceerde toen voornamelijk bulkwijnen, die werden verkocht aan supermarkten en horecazaken. In de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw veranderde de focus van het bedrijf echter. Boomsma Wijn besloot zich te richten op de productie van hoogwaardige wijnen, die werden verkocht aan gespecialiseerde wijnhandels en restaurants.

Wijngaarden en Wijnproductie

Boomsma Wijn heeft geen eigen wijngaarden, maar werkt samen met wijnboeren uit verschillende landen. Het bedrijf selecteert zorgvuldig de beste druiven en werkt alleen met wijnboeren die dezelfde passie en toewijding hebben als Boomsma Wijn zelf. De druiven worden met de hand geplukt en vervolgens naar de wijnmakerij van Boomsma Wijn gebracht.

De wijnproductie van Boomsma Wijn vindt plaats in de moderne wijnmakerij in Leeuwarden. Hier worden de druiven zorgvuldig geperst en gefermenteerd, waarna de wijn wordt gerijpt in eikenhouten vaten. Het rijpingsproces duurt meestal enkele maanden tot enkele jaren, afhankelijk van het type wijn. Na de rijping wordt de wijn gebotteld en klaargemaakt voor verkoop.

Assortiment van Boomsma Wijn

Boomsma Wijn heeft een breed assortiment aan wijnen, die allemaal worden geproduceerd met dezelfde passie en toewijding. Het assortiment bestaat onder andere uit:

  • Rode wijnen: Boomsma Wijn produceert verschillende soorten rode wijnen, waaronder Merlot, Cabernet Sauvignon en Pinot Noir. Deze wijnen zijn allemaal vol van smaak en hebben een rijke, complexe structuur.
  • Witte wijnen: Boomsma Wijn produceert ook verschillende soorten witte wijnen, waaronder Chardonnay, Sauvignon Blanc en Riesling. Deze wijnen zijn allemaal fris en fruitig van smaak, met een lichte zuurgraad.
  • Rosé wijnen: Boomsma Wijn produceert ook een aantal rosé wijnen, die allemaal licht en verfrissend zijn. Deze wijnen zijn perfect voor op een zomerse dag.
  • Mousserende wijnen: Boomsma Wijn produceert ook een aantal mousserende wijnen, waaronder Champagne en Prosecco. Deze wijnen zijn perfect voor speciale gelegenheden.

Verkooppunten van Boomsma Wijn

Boomsma Wijn wordt verkocht bij gespecialiseerde wijnhandels en restaurants in Nederland. Het bedrijf heeft geen eigen winkels, maar u kunt de wijnen van Boomsma Wijn wel online bestellen via de website van het bedrijf. Hier vindt u ook meer informatie over de verschillende wijnen en de geschiedenis van het bedrijf.

Conclusie

Boomsma Wijn is een Nederlands wijnhuis met een rijke geschiedenis en een breed assortiment aan hoogwaardige wijnen. Het bedrijf werkt samen met wijnboeren uit verschillende landen en produceert zijn wijnen met behulp van traditionele methoden en moderne technologieën. Boomsma Wijn wordt verkocht bij gespecialiseerde wijnhandels en restaurants in Nederland en is ook online te bestellen via de website van het bedrijf. Als u op zoek bent naar een kwalitatief hoogstaande wijn met een rijke smaak en complexe structuur, dan is Boomsma Wijn zeker een aanrader.

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Beste Italiaanse Wijn: Een Overzicht van de Meest Verfijnde Wijnen uit Italië.

Plaats een reactie