Bellingham Wijn: Een Zuid-Afrikaanse Schat

Bellingham Wijn is een Zuid-Afrikaanse wijnmakerij die bekend staat om zijn kwaliteitswijnen. Het bedrijf is opgericht in 1693 en heeft sindsdien een rijke geschiedenis opgebouwd in de wijnindustrie. Bellingham Wijn is gelegen in de regio Franschhoek, een van de meest bekende wijngebieden in Zuid-Afrika. Het bedrijf heeft een breed scala aan wijnen, van witte en rode wijnen tot mousserende wijnen en dessertwijnen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de geschiedenis van Bellingham Wijn, de verschillende soorten wijnen die ze produceren en waarom deze wijnen zo speciaal zijn.

Bellingham wijn

Geschiedenis van Bellingham Wijn

Bellingham Wijn is opgericht in 1693 door de Nederlander Gerrit Janz van Vuuren en zijn vrouw. Het bedrijf begon als een boerderij en later werd er begonnen met het verbouwen van druiven. In 1943 werd Bellingham Wijn gekocht door Bernard en Fredagh Podlashuk, die het bedrijf omvormden tot een wijnmakerij. Sindsdien heeft Bellingham Wijn vele prijzen gewonnen voor zijn wijnen en is het uitgegroeid tot een van de meest bekende wijnmakerijen in Zuid-Afrika.

De Verschillende Soorten Wijnen van Bellingham Wijn

Bellingham Wijn heeft een breed scala aan wijnen, van witte en rode wijnen tot mousserende wijnen en dessertwijnen. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende soorten wijnen die Bellingham Wijn produceert:

Witte Wijnen

  • The Bernard Series Old Vine Chenin Blanc: Deze wijn is gemaakt van oude wijnstokken en heeft een rijke en complexe smaak.
  • The Homestead Series Chardonnay: Deze wijn heeft een frisse en fruitige smaak en is perfect voor bij de maaltijd.
  • The Bernard Series Roussanne: Deze wijn heeft een bloemige en fruitige smaak en is perfect voor bij de maaltijd.

Rode Wijnen

  • The Bernard Series Small Barrel SMV: Deze wijn is gemaakt van Shiraz, Mourvèdre en Viognier druiven en heeft een rijke en complexe smaak.
  • The Homestead Series Pinotage: Deze wijn heeft een fruitige en kruidige smaak en is perfect voor bij de maaltijd.
  • The Bernard Series Basket Press Syrah: Deze wijn heeft een rijke en kruidige smaak en is perfect voor bij de maaltijd.

Mousserende Wijnen

  • The Bernard Series Whole Bunch Cuvée: Deze mousserende wijn heeft een frisse en fruitige smaak en is perfect voor bij feestelijke gelegenheden.
  • The Homestead Series Brut Rosé: Deze mousserende wijn heeft een fruitige en bloemige smaak en is perfect voor bij feestelijke gelegenheden.

Dessertwijnen

  • The Bernard Series Bush Vine Blanc: Deze dessertwijn heeft een rijke en zoete smaak en is perfect voor bij het dessert.
  • The Homestead Series Noble Late Harvest: Deze dessertwijn heeft een fruitige en zoete smaak en is perfect voor bij het dessert.

Waarom zijn Bellingham Wijnen zo Speciaal?

Bellingham Wijn is een van de meest bekende wijnmakerijen in Zuid-Afrika en dat is niet voor niets. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis in de wijnindustrie en heeft door de jaren heen veel ervaring opgedaan. Bellingham Wijn gebruikt alleen de beste druiven en heeft een zeer zorgvuldig productieproces, waardoor de wijnen van hoge kwaliteit zijn. Daarnaast heeft Bellingham Wijn een breed scala aan wijnen, waardoor er voor iedereen wel een geschikte wijn te vinden is. Of u nu op zoek bent naar een frisse witte wijn of een rijke rode wijn, Bellingham Wijn heeft het allemaal.

Conclusie

Bellingham Wijn is een Zuid-Afrikaanse schat die bekend staat om zijn kwaliteitswijnen. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis in de wijnindustrie en heeft door de jaren heen veel ervaring opgedaan. Bellingham Wijn gebruikt alleen de beste druiven en heeft een zeer zorgvuldig productieproces, waardoor de wijnen van hoge kwaliteit zijn. Daarnaast heeft Bellingham Wijn een breed scala aan wijnen, waardoor er voor iedereen wel een geschikte wijn te vinden is. Of u nu op zoek bent naar een frisse witte wijn of een rijke rode wijn, Bellingham Wijn heeft het allemaal. Als u op zoek bent naar een kwaliteitswijn uit Zuid-Afrika, dan is Bellingham Wijn zeker een aanrader.

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Alcoholvrije wijn Lidl: een gezonde keuze.

Plaats een reactie