google.com, pub-4579791368436773, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Bag in Box Wijn Lidl: De Voordelen en Nadelen

Bag in Box wijn is een populaire keuze geworden voor wijnliefhebbers over de hele wereld. Het is een handige en betaalbare manier om wijn te kopen en te bewaren. Lidl is een van de supermarkten die deze wijn aanbiedt. In dit artikel zullen we de voordelen en nadelen van Bag in Box wijn van Lidl bespreken.

Bag in box wijn lidl

Wat is Bag in Box Wijn?

Bag in Box wijn is een verpakking voor wijn die bestaat uit een plastic zak met wijn erin en een kartonnen doos eromheen. De zak heeft een kraantje waarmee je de wijn kunt tappen. Het kraantje zit aan de buitenkant van de doos, zodat je de wijn gemakkelijk kunt schenken zonder de doos te hoeven openen. Bag in Box wijn is verkrijgbaar in verschillende maten, van 1 liter tot 5 liter.

Voordelen van Bag in Box Wijn Lidl

Er zijn verschillende voordelen van Bag in Box wijn van Lidl:

  • Betaalbaar: Bag in Box wijn is over het algemeen goedkoper dan flessenwijn. Dit komt omdat de verpakking goedkoper is en er minder transportkosten zijn.
  • Lange houdbaarheid: Bag in Box wijn blijft langer goed dan flessenwijn. Dit komt omdat de wijn niet in contact komt met zuurstof, waardoor de smaak en kwaliteit behouden blijven.
  • Gemakkelijk te bewaren: Bag in Box wijn is gemakkelijk te bewaren omdat de doos niet veel ruimte inneemt en de wijn niet kan breken.
  • Gemakkelijk te schenken: Het kraantje aan de buitenkant van de doos maakt het gemakkelijk om de wijn te schenken zonder de doos te hoeven openen.

Nadelen van Bag in Box Wijn Lidl

Er zijn ook enkele nadelen van Bag in Box wijn van Lidl:

  • Minder keuze: Lidl biedt een beperkt assortiment Bag in Box wijnen aan, waardoor er minder keuze is dan bij flessenwijn.
  • Minder geschikt voor bewaren: Hoewel Bag in Box wijn langer houdbaar is dan flessenwijn, is het niet geschikt voor langdurige opslag. Als je van plan bent om de wijn langer dan een jaar te bewaren, kun je beter flessenwijn kopen.
  • Minder geschikt voor cadeau: Bag in Box wijn is minder geschikt als cadeau omdat het minder elegant en stijlvol is dan flessenwijn.

Conclusie

Bag in Box wijn van Lidl is een betaalbare en handige manier om wijn te kopen en te bewaren. Het heeft enkele voordelen, zoals een lange houdbaarheid en gemakkelijk te schenken, maar ook enkele nadelen, zoals minder keuze en minder geschikt voor cadeau. Als je op zoek bent naar een betaalbare en gemakkelijke manier om wijn te kopen en te bewaren, is Bag in Box wijn van Lidl zeker het overwegen waard.

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Rode wijn saus: een heerlijke toevoeging aan elk gerecht.

Plaats een reactie