Andere wijn: ontdek de wereld van onbekende druivensoorten

Wijn is een drank die al eeuwenlang wordt gedronken en geproduceerd. Er zijn talloze druivensoorten en wijnregio’s over de hele wereld, waardoor er een enorme variëteit aan wijnen bestaat. Toch zijn er nog steeds veel mensen die zich beperken tot de bekende druivensoorten en wijnregio’s. Maar waarom zou je niet eens een andere wijn proberen? In dit artikel ontdek je de wereld van onbekende druivensoorten en wijnen.

Andere wijn

Wat zijn andere wijnen?

Andere wijnen zijn wijnen die gemaakt zijn van druivensoorten die minder bekend zijn bij het grote publiek. Deze druivensoorten worden vaak alleen in bepaalde regio’s verbouwd en geproduceerd, waardoor de wijnen minder bekend zijn. Andere wijnen kunnen ook afkomstig zijn uit minder bekende wijnregio’s, die misschien niet zo beroemd zijn als Bordeaux of Toscane, maar wel prachtige wijnen produceren.

Waarom zou je andere wijnen proberen?

Er zijn verschillende redenen waarom je andere wijnen zou moeten proberen:

  • Ontdek nieuwe smaken: andere wijnen bieden een kans om nieuwe smaken en aroma’s te ontdekken die je misschien nog niet eerder hebt geproefd.
  • Verbreed je wijnkennis: door andere wijnen te proberen, leer je meer over verschillende druivensoorten en wijnregio’s, waardoor je je wijnkennis kunt verbreden.
  • Ondersteun kleine producenten: veel andere wijnen worden geproduceerd door kleine wijnboeren die zich richten op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Door hun wijnen te kopen, ondersteun je deze producenten en draag je bij aan duurzame landbouwpraktijken.

Welke andere wijnen moet je proberen?

Er zijn talloze andere wijnen die het proberen waard zijn. Hieronder vind je een aantal voorbeelden:

1. Assyrtiko

Assyrtiko is een witte druivensoort die voornamelijk wordt verbouwd op het Griekse eiland Santorini. De wijn die van deze druif wordt gemaakt, heeft een hoge zuurgraad en een minerale smaak. Assyrtiko past goed bij visgerechten en salades.

2. Zweigelt

Zweigelt is een rode druivensoort die voornamelijk wordt verbouwd in Oostenrijk. De wijn die van deze druif wordt gemaakt, heeft een fruitige smaak met tonen van kersen en bessen. Zweigelt past goed bij vleesgerechten en kaasplankjes.

3. Tannat

Tannat is een rode druivensoort die voornamelijk wordt verbouwd in Uruguay en Zuidwest-Frankrijk. De wijn die van deze druif wordt gemaakt, heeft een hoge tanninegehalte en een krachtige smaak. Tannat past goed bij gegrild vlees en stoofschotels.

4. Xinomavro

Xinomavro is een rode druivensoort die voornamelijk wordt verbouwd in Griekenland. De wijn die van deze druif wordt gemaakt, heeft een hoge zuurgraad en een complexe smaak met tonen van rode vruchten en kruiden. Xinomavro past goed bij gegrild vlees en pittige gerechten.

5. Vermentino

Vermentino is een witte druivensoort die voornamelijk wordt verbouwd in Italië en Frankrijk. De wijn die van deze druif wordt gemaakt, heeft een frisse smaak met tonen van citrus en bloemen. Vermentino past goed bij visgerechten en salades.

Conclusie

Andere wijnen bieden een kans om nieuwe smaken en aroma’s te ontdekken en je wijnkennis te verbreden. Door andere wijnen te proberen, ondersteun je ook kleine wijnboeren en draag je bij aan duurzame landbouwpraktijken. Er zijn talloze andere wijnen die het proberen waard zijn, zoals Assyrtiko, Zweigelt, Tannat, Xinomavro en Vermentino. Dus waar wacht je nog op? Probeer eens een andere wijn en ontdek de wereld van onbekende druivensoorten.

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Meursault wijn: een parel uit de Bourgogne.

Plaats een reactie