google.com, pub-4579791368436773, DIRECT, f08c47fec0942fa0

19 Crimes Wijn: De Geschiedenis, Het Verhaal en De Smaak

Als je op zoek bent naar een wijn die niet alleen heerlijk smaakt, maar ook een verhaal te vertellen heeft, dan is 19 Crimes Wijn de perfecte keuze. Deze wijn is geïnspireerd op de 19 misdaden die in de 18e eeuw in Engeland werden begaan, waarvoor veroordeelden naar Australië werden verbannen. Het verhaal achter deze wijn is net zo interessant als de smaak, en het is dan ook geen verrassing dat 19 Crimes Wijn een van de meest populaire wijnen ter wereld is geworden.

19 crimes wijn

De Geschiedenis van 19 Crimes Wijn

De geschiedenis van 19 Crimes Wijn begint in de 18e eeuw, toen Engeland een groot probleem had met criminaliteit. De gevangenissen zaten overvol en de regering had geen idee hoe ze dit probleem moesten oplossen. Uiteindelijk werd besloten om veroordeelden naar Australië te verbannen, waar ze moesten werken om hun straf uit te zitten.

Deze veroordeelden werden bekend als de “19 Crimes”, omdat er 19 misdaden waren waarvoor je naar Australië kon worden verbannen. Deze misdaden varieerden van kleine diefstallen tot moord. De veroordeelden werden op schepen gezet en naar Australië gebracht, waar ze moesten werken om hun straf uit te zitten.

Deze geschiedenis vormt de inspiratie voor 19 Crimes Wijn. Het idee achter de wijn is om de verhalen van deze veroordeelden te vertellen en hun misdaden te herinneren. Elke fles 19 Crimes Wijn heeft een etiket met een afbeelding van een veroordeelde en een korte beschrijving van zijn misdrijf. Dit maakt de wijn niet alleen lekker om te drinken, maar ook interessant om naar te kijken.

Het Verhaal Achter 19 Crimes Wijn

Naast de geschiedenis van de veroordeelden, heeft 19 Crimes Wijn ook een verhaal te vertellen over de wijn zelf. De wijn wordt geproduceerd door Treasury Wine Estates, een van de grootste wijnproducenten ter wereld. Het bedrijf is gevestigd in Australië en produceert een breed scala aan wijnen, waaronder 19 Crimes Wijn.

De wijn wordt gemaakt van druiven die afkomstig zijn uit verschillende regio’s in Australië. De druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd om ervoor te zorgen dat alleen de beste druiven worden gebruikt. De wijn wordt vervolgens gerijpt in eikenhouten vaten om de smaak te verbeteren en de tannines te verzachten.

De smaak van 19 Crimes Wijn is rijk en vol, met tonen van zwarte bessen, pruimen en vanille. De wijn heeft een lange afdronk en is perfect om te drinken bij een breed scala aan gerechten, waaronder rood vlees, pasta en kaas.

De Verschillende Soorten 19 Crimes Wijn

Er zijn verschillende soorten 19 Crimes Wijn beschikbaar, elk met een unieke smaak en karakter. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten:

19 Crimes Red Blend

Dit is de originele 19 Crimes Wijn en is gemaakt van een blend van Shiraz, Cabernet Sauvignon en Grenache druiven. De wijn heeft een rijke, volle smaak met tonen van zwarte bessen, pruimen en vanille.

19 Crimes Cabernet Sauvignon

Deze wijn is gemaakt van 100% Cabernet Sauvignon druiven en heeft een diepe, robijnrode kleur. De smaak is vol en krachtig, met tonen van zwarte bessen, cassis en kruiden.

19 Crimes Shiraz

Deze wijn is gemaakt van 100% Shiraz druiven en heeft een diepe, paarse kleur. De smaak is rijk en vol, met tonen van zwarte bessen, pruimen en kruiden.

19 Crimes The Uprising

Deze wijn is gemaakt van een blend van Shiraz en Durif druiven en heeft een diepe, donkere kleur. De smaak is vol en krachtig, met tonen van zwarte bessen, chocolade en kruiden.

Conclusie

19 Crimes Wijn is niet zomaar een wijn, het is een verhaal. Het verhaal van de veroordeelden die naar Australië werden verbannen en het verhaal van de wijn zelf. De wijn is rijk en vol van smaak en is perfect om te drinken bij een breed scala aan gerechten. Als je op zoek bent naar een wijn met een verhaal, dan is 19 Crimes Wijn zeker de moeite waard om te proberen.

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Sancerre wijn Lidl: Een heerlijke Franse wijn voor een betaalbare prijs.

Plaats een reactie