Wijn winkel Utrecht: ontdek de beste wijnen in de Domstad

Utrecht is een stad vol verrassingen en dat geldt ook voor de wijnwinkels die er te vinden zijn. Of je nu op zoek bent naar een flesje voor bij het diner of een bijzondere wijn om cadeau te geven, in Utrecht vind je het allemaal. In dit artikel nemen we je mee langs de beste wijnwinkels van de stad.

Wijn winkel utrecht

1. Wijnhandel Kwestie van Smaak

Wijnhandel Kwestie van Smaak is een begrip in Utrecht en omstreken. Deze wijnwinkel is gevestigd aan de Oudegracht en heeft een uitgebreid assortiment aan wijnen uit alle windstreken. Het personeel is zeer deskundig en kan je alles vertellen over de verschillende druivensoorten en wijngebieden. Naast wijn kun je hier ook terecht voor bijpassende hapjes en accessoires zoals kurkentrekkers en wijnglazen.

2. Wijnwinkel Leidsche Rijn

Wijnwinkel Leidsche Rijn is gevestigd in het gelijknamige stadsdeel en is een echte specialist op het gebied van biologische en natuurlijke wijnen. Het assortiment is zorgvuldig samengesteld en bestaat uit wijnen van kleine, ambachtelijke wijnboeren. Het personeel is zeer gepassioneerd en kan je alles vertellen over de herkomst en productiemethode van de wijnen. Naast wijn kun je hier ook terecht voor workshops en proeverijen.

3. Wijnkoperij De Gouden Ton

Wijnkoperij De Gouden Ton is een keten van wijnwinkels met vestigingen door het hele land. In Utrecht vind je deze wijnwinkel aan de Nachtegaalstraat. Het assortiment bestaat uit wijnen van over de hele wereld en er is voor ieder wat wils. Het personeel is zeer vriendelijk en behulpzaam en kan je adviseren bij het maken van een keuze. Naast wijn kun je hier ook terecht voor champagne, port en andere sterke dranken.

4. Wijnhandel Peeters

Wijnhandel Peeters is gevestigd aan de Burgemeester Reigerstraat en heeft een uitgebreid assortiment aan wijnen uit alle hoeken van de wereld. Het personeel is zeer deskundig en kan je alles vertellen over de verschillende druivensoorten en wijngebieden. Naast wijn kun je hier ook terecht voor bijpassende hapjes en accessoires zoals kurkentrekkers en wijnglazen.

5. Wijnwinkel Vinabc

Wijnwinkel Vinabc is gevestigd aan de Amsterdamsestraatweg en heeft een uitgebreid assortiment aan wijnen uit alle windstreken. Het personeel is zeer deskundig en kan je alles vertellen over de verschillende druivensoorten en wijngebieden. Naast wijn kun je hier ook terecht voor bijpassende hapjes en accessoires zoals kurkentrekkers en wijnglazen.

Conclusie

Utrecht heeft een gevarieerd aanbod aan wijnwinkels waar je terecht kunt voor de beste wijnen uit alle hoeken van de wereld. Of je nu op zoek bent naar een bijzondere fles om cadeau te geven of een goede wijn voor bij het diner, in Utrecht vind je het allemaal. Bezoek een van de bovenstaande wijnwinkels en laat je adviseren door het deskundige personeel. Proost!

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Wijn zonder alcohol: een gezonde en smakelijke keuze.

Plaats een reactie