Wijn verzenden: hoe pak je dat aan?

Wijn verzenden is een populaire manier om wijn te kopen en te verkopen. Het is handig voor mensen die geen tijd hebben om naar de winkel te gaan of voor mensen die op zoek zijn naar specifieke wijnen die niet in de buurt verkrijgbaar zijn. Maar hoe pak je het verzenden van wijn eigenlijk aan? In dit artikel geven we je tips en tricks voor het verzenden van wijn.

Wijn verzenden

Waar moet je op letten bij het verzenden van wijn?

Als je wijn gaat verzenden, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder hebben we de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet:

 • Zorg voor stevige verpakking: Wijnflessen zijn kwetsbaar en kunnen tijdens het transport breken. Zorg daarom voor een stevige verpakking, bijvoorbeeld een doos met schuimrubberen inzetstukken.
 • Gebruik een verzenddoos: Verzend de wijn in een speciale verzenddoos. Deze dozen zijn extra stevig en bieden bescherming tegen schokken en stoten.
 • Gebruik beschermingsmateriaal: Vul de ruimte tussen de flessen op met beschermingsmateriaal, zoals bubbeltjesplastic of opvulchips. Zo voorkom je dat de flessen tegen elkaar aan botsen.
 • Gebruik tape: Plak de doos goed dicht met tape. Zo voorkom je dat de doos tijdens het transport open gaat.
 • Gebruik een verzendlabel: Plak een verzendlabel op de doos met daarop het adres van de ontvanger en jouw eigen adres. Zo weet de vervoerder waar de doos naartoe moet.
 • Verzend de wijn op tijd: Zorg ervoor dat je de wijn op tijd verstuurt, zodat de ontvanger de wijn op het gewenste moment kan ontvangen.

Welke vervoerders kun je gebruiken voor het verzenden van wijn?

Als je wijn gaat verzenden, kun je gebruik maken van verschillende vervoerders. Hieronder hebben we de bekendste vervoerders voor je op een rijtje gezet:

 • PostNL: PostNL biedt verschillende verzendopties aan voor het verzenden van wijn. Zo kun je kiezen voor een standaard verzending of voor een verzending met extra zekerheid.
 • DHL: DHL biedt ook verschillende verzendopties aan voor het verzenden van wijn. Zo kun je kiezen voor een standaard verzending of voor een verzending met extra zekerheid.
 • UPS: UPS biedt ook verschillende verzendopties aan voor het verzenden van wijn. Zo kun je kiezen voor een standaard verzending of voor een verzending met extra zekerheid.

Let op: niet alle vervoerders accepteren het verzenden van alcoholische dranken. Informeer daarom altijd bij de vervoerder of het verzenden van wijn mogelijk is.

Wat zijn de kosten voor het verzenden van wijn?

De kosten voor het verzenden van wijn zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gewicht van de doos, de afstand die de doos moet afleggen en de verzendoptie die je kiest. Hieronder hebben we de gemiddelde kosten voor het verzenden van wijn voor je op een rijtje gezet:

 • PostNL: De kosten voor het verzenden van wijn met PostNL liggen tussen de €6,95 en €13,25, afhankelijk van het gewicht van de doos en de verzendoptie die je kiest.
 • DHL: De kosten voor het verzenden van wijn met DHL liggen tussen de €5,75 en €12,50, afhankelijk van het gewicht van de doos en de verzendoptie die je kiest.
 • UPS: De kosten voor het verzenden van wijn met UPS liggen tussen de €7,50 en €15,00, afhankelijk van het gewicht van de doos en de verzendoptie die je kiest.

Wat zijn de regels voor het verzenden van wijn?

Als je wijn gaat verzenden, moet je rekening houden met een aantal regels. Hieronder hebben we de belangrijkste regels voor je op een rijtje gezet:

 • Verzend de wijn alleen naar landen waar het verzenden van alcoholische dranken is toegestaan.
 • Verzend de wijn alleen naar personen die 18 jaar of ouder zijn.
 • Verzend de wijn alleen als je in het bezit bent van een vergunning voor het verzenden van alcoholische dranken.
 • Verzend de wijn alleen als je de juiste verpakking en verzendlabels gebruikt.

Houd je niet aan deze regels, dan riskeer je een boete of zelfs een strafrechtelijke vervolging. Informeer daarom altijd bij de vervoerder en bij de wetgeving van het land waar je de wijn naartoe wilt verzenden welke regels er gelden.

Conclusie

Wijn verzenden is een handige manier om wijn te kopen en te verkopen. Als je wijn gaat verzenden, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken, zoals de verpakking, de vervoerder en de regels die gelden voor het verzenden van alcoholische dranken. Door deze tips en tricks op te volgen, kun je ervoor zorgen dat de wijn veilig en op tijd bij de ontvanger aankomt.

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Wijn Spijs: De Perfecte Combinatie.

Plaats een reactie