Wijn per post: de nieuwe manier van wijn kopen

Wijn per post is een relatief nieuwe manier van wijn kopen. Het is een concept waarbij je online wijn kunt bestellen en deze vervolgens thuisgestuurd krijgt. Het is een handige manier om wijn te kopen zonder dat je de deur uit hoeft te gaan. In dit artikel gaan we dieper in op het concept van wijn per post en bespreken we de voordelen en nadelen van deze manier van wijn kopen.

Wijn per post

Wat is wijn per post?

Wijn per post is een concept waarbij je online wijn kunt bestellen en deze vervolgens thuisgestuurd krijgt. Het is een handige manier om wijn te kopen zonder dat je de deur uit hoeft te gaan. Het concept is ontstaan doordat steeds meer mensen online hun boodschappen doen en ook steeds meer wijn online bestellen. Wijn per post is een logische volgende stap in deze ontwikkeling.

De voordelen van wijn per post

Er zijn verschillende voordelen aan het bestellen van wijn per post. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

 • Je hoeft de deur niet uit om wijn te kopen. Dit is vooral handig als je geen tijd hebt om naar de winkel te gaan of als je geen zin hebt om de deur uit te gaan.
 • Je kunt online gemakkelijk verschillende soorten wijn vergelijken en de beste wijn voor jouw smaak en budget vinden.
 • Je kunt wijn bestellen die niet in de winkel verkrijgbaar is. Veel online wijnwinkels hebben een groot assortiment aan wijnen die niet in de winkel verkrijgbaar zijn.
 • Je kunt wijn bestellen die alleen in het buitenland verkrijgbaar is. Veel online wijnwinkels hebben een groot assortiment aan buitenlandse wijnen die niet in Nederland verkrijgbaar zijn.
 • Je kunt wijn bestellen die alleen in bepaalde seizoenen verkrijgbaar is. Veel online wijnwinkels hebben een groot assortiment aan seizoenswijnen die alleen in bepaalde seizoenen verkrijgbaar zijn.
 • Je kunt wijn bestellen die alleen in bepaalde regio’s verkrijgbaar is. Veel online wijnwinkels hebben een groot assortiment aan wijnen die alleen in bepaalde regio’s verkrijgbaar zijn.
 • Je kunt wijn bestellen die alleen bij bepaalde wijnhuizen verkrijgbaar is. Veel online wijnwinkels hebben een groot assortiment aan wijnen die alleen bij bepaalde wijnhuizen verkrijgbaar zijn.
 • Je kunt wijn bestellen die alleen in bepaalde jaargangen verkrijgbaar is. Veel online wijnwinkels hebben een groot assortiment aan wijnen die alleen in bepaalde jaargangen verkrijgbaar zijn.
 • Je kunt wijn bestellen die alleen in bepaalde formaten verkrijgbaar is. Veel online wijnwinkels hebben een groot assortiment aan wijnen die alleen in bepaalde formaten verkrijgbaar zijn.

De nadelen van wijn per post

Er zijn ook nadelen aan het bestellen van wijn per post. Hieronder hebben we de belangrijkste nadelen op een rijtje gezet:

 • Je kunt de wijn niet proeven voordat je hem koopt. Dit kan een nadeel zijn als je niet zeker weet of je de wijn lekker vindt.
 • Je moet thuis zijn om de wijn in ontvangst te nemen. Als je niet thuis bent op het moment dat de wijn wordt bezorgd, moet je de wijn op een later moment ophalen bij het postkantoor.
 • Je moet soms verzendkosten betalen. Niet alle online wijnwinkels bieden gratis verzending aan, waardoor je soms extra kosten moet betalen voor het thuis laten bezorgen van de wijn.

Waar moet je op letten bij het bestellen van wijn per post?

Als je wijn per post wilt bestellen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Hieronder hebben we de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje gezet:

 • Kies een betrouwbare online wijnwinkel. Er zijn veel online wijnwinkels, maar niet allemaal zijn ze even betrouwbaar. Kies daarom een online wijnwinkel die goede recensies heeft en waarvan je zeker weet dat je veilig kunt betalen.
 • Kies een wijn die bij jouw smaak en budget past. Online kun je gemakkelijk verschillende soorten wijn vergelijken en de beste wijn voor jouw smaak en budget vinden.
 • Let op de verzendkosten. Niet alle online wijnwinkels bieden gratis verzending aan, waardoor je soms extra kosten moet betalen voor het thuis laten bezorgen van de wijn.
 • Let op de levertijd. De levertijd kan per online wijnwinkel verschillen. Kijk daarom goed naar de levertijd voordat je een bestelling plaatst.
 • Let op de verpakking. Wijn is een kwetsbaar product en moet goed verpakt worden om beschadigingen tijdens het transport te voorkomen. Kies daarom een online wijnwinkel die de wijn goed verpakt en beschermt tijdens het transport.

Conclusie

Wijn per post is een handige manier om wijn te kopen zonder dat je de deur uit hoeft te gaan. Het is een concept dat steeds populairder wordt en waar steeds meer online wijnwinkels op inspelen. Er zijn verschillende voordelen aan het bestellen van wijn per post, zoals het gemak en de mogelijkheid om wijn te bestellen die niet in de winkel verkrijgbaar is. Er zijn echter ook nadelen aan het bestellen van wijn per post, zoals het feit dat je de wijn niet kunt proeven voordat je hem koopt. Als je wijn per post wilt bestellen, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten, zoals de betrouwbaarheid van de online wijnwinkel en de verzendkosten. Als je deze aandachtspunten in acht neemt, kun je gemakkelijk en veilig wijn per post bestellen.

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Barbaresco wijn: een heerlijke Italiaanse rode wijn.

Plaats een reactie