google.com, pub-4579791368436773, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Wijn in zakken: de nieuwe trend in wijnland

Wijn in zakken is een relatief nieuw fenomeen in de wijnwereld. Waar we voorheen vooral gewend waren aan wijn in flessen, zien we nu steeds vaker wijn in zakken opduiken. Maar wat is wijn in zakken precies en waarom wordt het steeds populairder? In dit artikel duiken we dieper in op deze nieuwe trend.

Wijn in zakken

Wat is wijn in zakken?

Wijn in zakken is precies wat het zegt: wijn die verpakt is in een zak. Deze zakken zijn meestal gemaakt van plastic en hebben een kraantje aan de onderkant waarmee je de wijn kunt tappen. De zakken zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van 1 liter tot wel 5 liter. Wijn in zakken wordt ook wel bag-in-box wijn genoemd.

Waarom wordt wijn in zakken steeds populairder?

Er zijn verschillende redenen waarom wijn in zakken steeds populairder wordt. Een van de belangrijkste redenen is dat het een stuk praktischer is dan wijn in flessen. Wijn in zakken is namelijk makkelijker te vervoeren en op te slaan dan wijn in flessen. Bovendien blijft de wijn langer goed in een zak dan in een geopende fles, omdat er geen zuurstof bij kan komen.

Een andere reden waarom wijn in zakken steeds populairder wordt, is omdat het duurzamer is dan wijn in flessen. Wijn in flessen zorgt namelijk voor veel afval, terwijl wijn in zakken veel minder afval oplevert. Bovendien zijn de zakken vaak gemaakt van gerecycled plastic, waardoor het ook nog eens beter is voor het milieu.

Wat zijn de voordelen van wijn in zakken?

Wijn in zakken heeft verschillende voordelen ten opzichte van wijn in flessen. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

  • Praktisch: wijn in zakken is makkelijker te vervoeren en op te slaan dan wijn in flessen.
  • Langer houdbaar: wijn in zakken blijft langer goed dan wijn in een geopende fles, omdat er geen zuurstof bij kan komen.
  • Duurzaam: wijn in zakken zorgt voor minder afval dan wijn in flessen en de zakken zijn vaak gemaakt van gerecycled plastic.
  • Goedkoper: wijn in zakken is vaak goedkoper dan wijn in flessen, omdat er minder verpakkingsmateriaal nodig is.

Zijn er ook nadelen aan wijn in zakken?

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan wijn in zakken. Een van de nadelen is dat het minder romantisch is dan wijn in flessen. Wijn in flessen heeft toch iets speciaals en wordt vaak geassocieerd met luxe en kwaliteit. Wijn in zakken heeft dat imago nog niet helemaal.

Een ander nadeel is dat wijn in zakken minder geschikt is voor het bewaren van wijn. Als je een goede fles wijn hebt gekocht die je lang wilt bewaren, dan kun je beter kiezen voor een fles dan voor een zak. Wijn in zakken is vooral geschikt voor wijn die je binnen korte tijd wilt drinken.

Waar kun je wijn in zakken kopen?

Wijn in zakken is steeds beter verkrijgbaar in Nederland. Je kunt het kopen bij verschillende supermarkten en wijnwinkels. Ook online kun je wijn in zakken bestellen. Het aanbod is nog niet zo groot als bij wijn in flessen, maar dat zal naar verwachting de komende jaren wel veranderen.

Conclusie

Wijn in zakken is een nieuwe trend in wijnland die steeds populairder wordt. Het is praktisch, duurzaam en vaak goedkoper dan wijn in flessen. Natuurlijk zijn er ook nadelen aan wijn in zakken, maar over het algemeen lijkt het erop dat deze nieuwe trend een blijvertje is. Ben jij al overgestapt op wijn in zakken?

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over AH Rode Wijn: Alles wat je moet weten over rode wijn van Albert Heijn.

Plaats een reactie