Watermeloen wijn: een verfrissende zomerdrank

Watermeloen is een van de meest geliefde zomerfruitsoorten. Het is niet alleen lekker en verfrissend, maar ook nog eens gezond. Maar wist je dat je van watermeloen ook wijn kunt maken? Watermeloen wijn is een heerlijke en unieke drank die perfect is voor warme zomerdagen. In dit artikel lees je alles over watermeloen wijn, van de geschiedenis tot het maken van je eigen batch.

Watermeloen wijn

Geschiedenis van watermeloen wijn

Watermeloen wijn is geen nieuwe uitvinding. Het werd al in de 19e eeuw gemaakt in de Verenigde Staten. Destijds werd het voornamelijk gemaakt door boeren die te veel watermeloenen hadden en deze wilden gebruiken voordat ze bedierven. Watermeloen wijn was een manier om de vruchten te conserveren en tegelijkertijd een heerlijke drank te maken.

In de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw werd watermeloen wijn populairder onder hobbyisten en thuisbrouwers. Het werd gezien als een exotische en unieke drank die perfect was voor zomerse feestjes en barbecues. Tegenwoordig is watermeloen wijn nog steeds een populaire drank onder thuisbrouwers en wordt het steeds vaker verkocht in speciaalzaken en online winkels.

Hoe maak je watermeloen wijn?

Het maken van watermeloen wijn is niet moeilijk, maar het vergt wel wat tijd en geduld. Hieronder vind je een stap-voor-stap handleiding voor het maken van je eigen batch watermeloen wijn.

Benodigdheden:

 • 5-6 kilo watermeloen
 • 1 kilo suiker
 • 1 pakje wijn gist
 • 1 citroen
 • 1 gallon glazen fles
 • Wijnflesjes en kurken

Stappen:

 1. Snijd de watermeloen in kleine stukjes en verwijder de schil en de zaden.
 2. Doe de watermeloenstukjes in een grote pan en voeg de suiker toe. Roer goed door en laat het mengsel een nacht staan.
 3. Voeg de volgende dag het sap van de citroen en het pakje wijn gist toe aan het mengsel. Roer goed door en laat het mengsel nog een nacht staan.
 4. Giet het mengsel in de glazen fles en sluit deze af met een waterslot. Laat de fles op een koele en donkere plek staan voor ongeveer 2-3 weken.
 5. Na 2-3 weken is de watermeloen wijn klaar om gebotteld te worden. Giet de wijn in wijnflesjes en sluit deze af met kurken. Laat de flesjes nog een paar dagen staan voordat je ze opent en van de wijn geniet.

Waarom watermeloen wijn zo lekker is

Watermeloen wijn heeft een unieke smaak die perfect past bij warme zomerdagen. Het heeft een lichtzoete smaak met een subtiele watermeloenaroma. Het is een verfrissende drank die perfect is om te serveren bij een barbecue of een zomerse picknick. Bovendien is watermeloen wijn ook nog eens gezond. Watermeloen bevat veel vitamines en mineralen, waaronder vitamine C, vitamine A en kalium.

Conclusie

Watermeloen wijn is een heerlijke en unieke drank die perfect is voor warme zomerdagen. Het is niet moeilijk om te maken en het vergt slechts een paar ingrediënten. Bovendien is watermeloen wijn ook nog eens gezond en bevat het veel vitamines en mineralen. Dus waar wacht je nog op? Maak je eigen batch watermeloen wijn en geniet van deze verfrissende zomerdrank!

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Aldi Witte Wijn: Een Overzicht van de Beste Wijnen.

Plaats een reactie