Tarani Wijn: Een Heerlijke Wijn uit Roemenië

Tarani wijn is een wijn die afkomstig is uit Roemenië. Het is een wijn die steeds populairder wordt onder wijnliefhebbers over de hele wereld. Tarani wijn wordt geproduceerd door het wijnhuis Cramele Recas, dat gelegen is in het westen van Roemenië. Het wijnhuis is opgericht in 1998 en is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste wijnproducenten van Roemenië.

Tarani wijn

Geschiedenis van Tarani Wijn

De geschiedenis van Tarani wijn gaat terug tot de oudheid. De Romeinen waren de eersten die wijnbouw introduceerden in Roemenië. In de middeleeuwen werd de wijnbouw verder ontwikkeld door de Duitse kolonisten die zich in Transsylvanië vestigden. In de 19e eeuw werd de wijnbouw in Roemenië verder uitgebreid en werden er steeds meer wijngaarden aangelegd.

In de jaren ’90 van de vorige eeuw werd de wijnbouw in Roemenië geprivatiseerd en kwamen er steeds meer particuliere wijnhuizen bij. Een van deze wijnhuizen was Cramele Recas, dat in 1998 werd opgericht. Het wijnhuis begon met de productie van Tarani wijn en heeft inmiddels een breed assortiment aan wijnen.

Wijnbouw in Roemenië

Roemenië heeft een lange geschiedenis als wijnland. Het land heeft een gematigd landklimaat en een vruchtbare bodem, waardoor het zeer geschikt is voor wijnbouw. De meeste wijngaarden in Roemenië zijn gelegen in het westen van het land, in de regio’s Transsylvanië, Banat en Oltenië.

De belangrijkste druivenrassen die in Roemenië worden verbouwd zijn Feteasca Neagra, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Deze druivenrassen worden gebruikt voor de productie van zowel rode als witte wijnen.

Tarani Wijnassortiment

Het assortiment van Tarani wijn bestaat uit verschillende soorten wijnen, waaronder rode, witte en rosé wijnen. Hieronder volgt een overzicht van de verschillende soorten Tarani wijn:

Tarani Merlot

Tarani Merlot is een rode wijn die gemaakt is van de Merlot druif. De wijn heeft een dieprode kleur en een fruitige smaak met tonen van zwarte bessen en pruimen. Tarani Merlot is een soepele wijn die goed past bij gerechten met rood vlees en wild.

Tarani Feteasca Neagra

Tarani Feteasca Neagra is een rode wijn die gemaakt is van de Feteasca Neagra druif. De wijn heeft een dieprode kleur en een kruidige smaak met tonen van zwarte peper en kersen. Tarani Feteasca Neagra is een stevige wijn die goed past bij gerechten met rood vlees en wild.

Tarani Chardonnay

Tarani Chardonnay is een witte wijn die gemaakt is van de Chardonnay druif. De wijn heeft een lichtgele kleur en een frisse smaak met tonen van citrus en appel. Tarani Chardonnay is een lichte wijn die goed past bij gerechten met vis en gevogelte.

Tarani Sauvignon Blanc

Tarani Sauvignon Blanc is een witte wijn die gemaakt is van de Sauvignon Blanc druif. De wijn heeft een lichtgele kleur en een frisse smaak met tonen van groene appel en limoen. Tarani Sauvignon Blanc is een lichte wijn die goed past bij gerechten met vis en salades.

Tarani Rosé

Tarani Rosé is een rosé wijn die gemaakt is van de Pinot Noir druif. De wijn heeft een lichtroze kleur en een fruitige smaak met tonen van aardbei en framboos. Tarani Rosé is een lichte wijn die goed past bij gerechten met salades en lichte visgerechten.

Conclusie

Tarani wijn is een heerlijke wijn uit Roemenië die steeds populairder wordt onder wijnliefhebbers over de hele wereld. Het wijnhuis Cramele Recas produceert een breed assortiment aan wijnen, waaronder rode, witte en rosé wijnen. De wijnen worden gemaakt van de beste druivenrassen en hebben een unieke smaak. Tarani wijn is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een goede wijn voor een betaalbare prijs.

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Alcoholvrij wijn: een gezond alternatief voor wijnliefhebbers.

Plaats een reactie