google.com, pub-4579791368436773, DIRECT, f08c47fec0942fa0

San Marzano Wijn: De Perfecte Italiaanse Wijn

San Marzano wijn is een van de meest populaire Italiaanse wijnen ter wereld. Het is een wijn die wordt geproduceerd in de regio Puglia, in het zuiden van Italië. De wijn is vernoemd naar de stad San Marzano, die bekend staat om zijn rijke geschiedenis en prachtige wijngaarden. San Marzano wijn is een rode wijn die wordt gemaakt van de Primitivo-druif, die bekend staat om zijn intense smaak en aroma’s.

San marzano wijn

Geschiedenis van San Marzano Wijn

De geschiedenis van San Marzano wijn gaat terug tot de oudheid. De wijngaarden in de regio Puglia werden al in de 5e eeuw voor Christus door de Grieken aangelegd. De Romeinen hebben deze wijngaarden later verder ontwikkeld en uitgebreid. In de middeleeuwen werd de wijnproductie in Puglia verder ontwikkeld door de Benedictijnen en de Tempeliers. In de 19e eeuw werd de wijnproductie in Puglia verder uitgebreid en verbeterd, en werden er nieuwe druivensoorten geïntroduceerd.

San Marzano wijn is een van de meest populaire wijnen uit Puglia. De wijn wordt geproduceerd door de San Marzano-coöperatie, die in 1962 werd opgericht door een groep wijnboeren uit de regio. De coöperatie heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een van de grootste en meest succesvolle wijnproducenten van Italië.

Kenmerken van San Marzano Wijn

San Marzano wijn is een rode wijn die wordt gemaakt van de Primitivo-druif. De wijn heeft een diepe robijnrode kleur en een intense geur van rijp fruit, zoals pruimen en kersen. De smaak van San Marzano wijn is vol en krachtig, met tonen van zwarte bessen, chocolade en vanille. De wijn heeft een lange afdronk en een hoog alcoholpercentage, wat hem ideaal maakt om te drinken bij stevige gerechten zoals gegrild vlees en wild.

San Marzano wijn wordt geproduceerd volgens traditionele methoden, waarbij de druiven met de hand worden geplukt en zorgvuldig worden geselecteerd. De wijn wordt vervolgens gerijpt in eikenhouten vaten, waardoor hij zijn karakteristieke smaak en aroma’s krijgt.

Soorten San Marzano Wijn

San Marzano wijn is verkrijgbaar in verschillende soorten en stijlen. De meest populaire soorten zijn:

  • San Marzano Primitivo di Manduria: Dit is de meest bekende en populaire San Marzano wijn. Het is een volle en krachtige wijn met tonen van rijp fruit en kruiden.
  • San Marzano Negroamaro: Dit is een andere populaire San Marzano wijn. Het is een volle en krachtige wijn met tonen van zwarte bessen en kruiden.
  • San Marzano F Negroamaro: Dit is een speciale editie van de San Marzano Negroamaro. Het is een volle en krachtige wijn met tonen van zwarte bessen, chocolade en vanille.

Waar te koop?

San Marzano wijn is verkrijgbaar bij de meeste wijnwinkels en online wijnhandelaren. De prijs van de wijn varieert afhankelijk van het type en de kwaliteit. Over het algemeen kost een fles San Marzano wijn tussen de €10 en €30.

Conclusie

San Marzano wijn is een van de meest populaire Italiaanse wijnen ter wereld. Het is een wijn die wordt geproduceerd in de regio Puglia, in het zuiden van Italië. De wijn is vernoemd naar de stad San Marzano, die bekend staat om zijn rijke geschiedenis en prachtige wijngaarden. San Marzano wijn is een rode wijn die wordt gemaakt van de Primitivo-druif, die bekend staat om zijn intense smaak en aroma’s. De wijn heeft een diepe robijnrode kleur en een intense geur van rijp fruit, zoals pruimen en kersen. De smaak van San Marzano wijn is vol en krachtig, met tonen van zwarte bessen, chocolade en vanille. San Marzano wijn is verkrijgbaar in verschillende soorten en stijlen, en is een uitstekende keuze voor liefhebbers van Italiaanse wijn.

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Slurp wijn: de kunst van het proeven.

Plaats een reactie