Rode wijn Gardameer: ontdek de heerlijke wijnen uit deze regio

Als je aan het Gardameer denkt, denk je waarschijnlijk aan prachtige landschappen, heerlijk eten en drinken en ontspanning. Maar wist je dat het Gardameer ook bekend staat om zijn heerlijke rode wijnen? In dit artikel ontdek je alles over de rode wijn Gardameer en waarom deze wijnen zo bijzonder zijn.

Rode wijn gardameer

De geschiedenis van de rode wijn Gardameer

De geschiedenis van de wijnbouw rondom het Gardameer gaat terug tot de Romeinse tijd. De Romeinen waren de eersten die de potentie van deze regio als wijngebied ontdekten. In de middeleeuwen werd de wijnbouw verder ontwikkeld door de monniken van de verschillende kloosters in de regio. Zij brachten nieuwe druivensoorten mee en verbeterden de technieken voor het maken van wijn.

Vandaag de dag is de wijnbouw nog steeds een belangrijke economische activiteit rondom het Gardameer. Er zijn talloze kleine en grote wijnhuizen te vinden die de meest heerlijke wijnen produceren. De rode wijn Gardameer is hierbij een van de meest populaire wijnen.

De druivensoorten van de rode wijn Gardameer

De rode wijn Gardameer wordt gemaakt van verschillende druivensoorten. De meest voorkomende druivensoorten zijn:

 • Corvina
 • Rondinella
 • Molinara

De Corvina-druif is de belangrijkste druivensoort voor de rode wijn Gardameer. Deze druif geeft de wijn zijn kenmerkende aroma’s van kersen en amandelen. De Rondinella-druif zorgt voor de structuur en de Molinara-druif voegt frisheid en zuurgraad toe aan de wijn.

De smaak van de rode wijn Gardameer

De rode wijn Gardameer heeft een kenmerkende smaak die wordt beïnvloed door de druivensoorten en het klimaat van de regio. De wijn heeft een robijnrode kleur en een fruitige geur van kersen en amandelen. In de mond proef je de smaken van rijp rood fruit, zoals kersen en bramen, en een lichte kruidigheid. De wijn heeft een zachte en volle smaak en een aangename afdronk.

De beste wijnhuizen rondom het Gardameer

Er zijn talloze wijnhuizen rondom het Gardameer die de meest heerlijke wijnen produceren. Hieronder vind je een aantal van de beste wijnhuizen:

 • Azienda Agricola Ca’ dei Frati
 • Azienda Agricola Le Morette
 • Azienda Agricola Monte del Fra’
 • Azienda Agricola Pratello
 • Azienda Agricola Zenato

Deze wijnhuizen produceren niet alleen rode wijn Gardameer, maar ook andere wijnen, zoals witte wijn en rosé. Je kunt deze wijnen proeven en kopen bij de wijnhuizen zelf of bij lokale wijnwinkels.

De perfecte combinatie met eten

De rode wijn Gardameer is heerlijk om te drinken bij verschillende gerechten. Hieronder vind je een aantal suggesties:

 • Pasta met tomatensaus en gehaktballetjes
 • Gegrilde groenten
 • Gegrilde vis
 • Gegrild vlees
 • Pizza

De wijn past goed bij gerechten met tomatensaus en gegrilde gerechten. Ook bij pizza is de rode wijn Gardameer een goede keuze. Probeer de wijn ook eens bij een kaasplankje met harde kazen, zoals Parmezaanse kaas.

Conclusie

De rode wijn Gardameer is een heerlijke wijn met een kenmerkende smaak. De wijn wordt gemaakt van verschillende druivensoorten en heeft aroma’s van kersen en amandelen. De wijn past goed bij verschillende gerechten, zoals pasta met tomatensaus en gegrilde gerechten. Er zijn talloze wijnhuizen rondom het Gardameer die de meest heerlijke wijnen produceren. Probeer de rode wijn Gardameer tijdens je volgende vakantie aan het Gardameer en ontdek de heerlijke smaken van deze regio.

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Witte wijn glas: alles wat je moet weten.

Plaats een reactie