Online wijn proeverij: genieten van wijn vanuit huis

De wereld van wijnproeverijen is de afgelopen jaren flink veranderd. Waar voorheen wijnproeverijen vooral in fysieke locaties werden gehouden, is het nu ook mogelijk om online wijnproeverijen te volgen. Een online wijnproeverij biedt vele voordelen, zoals het gemak vanuit huis en de mogelijkheid om verschillende wijnen te proeven zonder de deur uit te hoeven. In dit artikel lees je alles over online wijnproeverijen en hoe je hier optimaal van kunt genieten.

Online wijn proeverij

Wat is een online wijnproeverij?

Een online wijnproeverij is een proeverij die via het internet wordt georganiseerd. Tijdens de proeverij krijg je verschillende wijnen te proeven en leer je meer over de smaak, geur en herkomst van de wijnen. Vaak wordt de proeverij geleid door een wijnexpert die je meer vertelt over de wijnen en je tips geeft over hoe je het beste kunt proeven. Een online wijnproeverij kan worden georganiseerd door een wijnhandelaar, een wijnmaker of een wijnclub.

De voordelen van een online wijnproeverij

Een online wijnproeverij biedt vele voordelen ten opzichte van een fysieke wijnproeverij. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:

 • Je hoeft de deur niet uit: je kunt de proeverij vanuit huis volgen, wat erg handig is als je geen tijd hebt om naar een fysieke locatie te gaan.
 • Je kunt meer wijnen proeven: bij een fysieke wijnproeverij is het vaak lastig om veel verschillende wijnen te proeven. Bij een online wijnproeverij kun je vaak meer wijnen proeven, omdat je niet hoeft te reizen tussen verschillende locaties.
 • Je kunt op je eigen tempo proeven: bij een fysieke wijnproeverij moet je vaak snel proeven, omdat er veel mensen zijn die ook willen proeven. Bij een online wijnproeverij kun je op je eigen tempo proeven en de wijnen op je gemak ontdekken.
 • Je kunt meer leren over wijn: tijdens een online wijnproeverij krijg je vaak meer informatie over de wijnen en de wijnmakerijen. Hierdoor kun je meer leren over wijn en je kennis uitbreiden.

Hoe werkt een online wijnproeverij?

Een online wijnproeverij werkt vaak als volgt:

 1. Je schrijft je in voor de online wijnproeverij via de website van de organisator.
 2. Je ontvangt een pakket met verschillende wijnen die je tijdens de proeverij gaat proeven. Vaak zitten er ook proefformulieren en informatie over de wijnen bij.
 3. Op de dag van de proeverij log je in op de website van de organisator. Hier kun je de proeverij volgen en krijg je meer informatie over de wijnen.
 4. Je proeft de wijnen en vult de proefformulieren in. Vaak kun je tijdens de proeverij ook vragen stellen aan de wijnexpert.
 5. Na afloop van de proeverij kun je de wijnen bestellen als je ze lekker vond.

Waar kun je een online wijnproeverij volgen?

Er zijn verschillende organisaties die online wijnproeverijen aanbieden. Hieronder hebben we een aantal organisaties voor je op een rijtje gezet:

 • Wijnclub.nl: deze wijnclub organiseert regelmatig online wijnproeverijen. Je kunt kiezen uit verschillende thema’s, zoals Italiaanse wijnen of biologische wijnen.
 • Wijnvoordeel.nl: deze wijnhandelaar organiseert ook regelmatig online wijnproeverijen. Je kunt kiezen uit verschillende pakketten met wijnen uit verschillende landen.
 • Wijnkoperij Platenburg: deze wijnhandelaar organiseert online wijnproeverijen met wijnen uit verschillende landen en regio’s.

Tips voor het volgen van een online wijnproeverij

Wil je optimaal genieten van een online wijnproeverij? Dan hebben we nog een aantal tips voor je:

 • Zorg voor een goede internetverbinding: een online wijnproeverij vereist een goede internetverbinding. Zorg er dus voor dat je internetverbinding stabiel is en dat je geen andere apparaten gebruikt die veel bandbreedte gebruiken.
 • Zorg voor een goede proefomgeving: zorg ervoor dat je in een rustige omgeving proeft, waar je niet gestoord wordt. Zet ook wat water en crackers klaar om je smaakpapillen te neutraliseren tussen de verschillende wijnen.
 • Proef op je eigen tempo: neem de tijd om de wijnen te proeven en vul de proefformulieren in. Zo kun je later nog eens terugkijken welke wijnen je het lekkerst vond.
 • Stel vragen: tijdens een online wijnproeverij kun je vaak vragen stellen aan de wijnexpert. Maak hier gebruik van en stel vragen als je iets niet begrijpt of meer wilt weten over een bepaalde wijn.

Conclusie

Een online wijnproeverij is een leuke en gemakkelijke manier om meer te leren over wijn en verschillende wijnen te proeven. Door de voordelen van een online wijnproeverij, zoals het gemak vanuit huis en de mogelijkheid om meer wijnen te proeven, is het zeker de moeite waard om eens een online wijnproeverij te volgen. Met de tips uit dit artikel kun je optimaal genieten van een online wijnproeverij en je kennis over wijn uitbreiden.

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Wijn met eigen etiket: een uniek cadeau voor elke gelegenheid.

Plaats een reactie