Montes Wijn: Een Chileense Wijn van Wereldklasse

Montes Wijn is een Chileense wijn die wereldwijd bekend staat om zijn kwaliteit en smaak. Het wijnhuis Montes werd opgericht in 1988 door Aurelio Montes en Douglas Murray, twee wijnmakers met een passie voor het maken van wijn van de hoogste kwaliteit. Sindsdien heeft Montes Wijn talloze prijzen gewonnen en is het uitgegroeid tot een van de meest gerespecteerde wijnhuizen ter wereld.

Montes wijn

Geschiedenis van Montes Wijn

Montes Wijn werd opgericht in 1988 in de Colchagua-vallei in Chili. Aurelio Montes en Douglas Murray wilden wijn maken van de hoogste kwaliteit en besloten om hun eigen wijnhuis op te richten. Ze begonnen met het planten van druivenstokken op de hellingen van de Apalta-heuvels, een gebied dat bekend staat om zijn uitstekende terroir. Al snel begonnen ze met het produceren van hun eerste wijnen, die al snel werden erkend als enkele van de beste wijnen van Chili.

In de jaren 90 begon Montes Wijn uit te breiden en begon het met het produceren van wijnen uit andere regio’s van Chili, zoals de Casablanca-vallei en de Leyda-vallei. Het wijnhuis begon ook met het experimenteren met nieuwe druivensoorten, zoals de Carmenere, die oorspronkelijk uit Bordeaux komt maar nu voornamelijk in Chili wordt verbouwd.

Vandaag de dag is Montes Wijn een van de meest gerespecteerde wijnhuizen ter wereld en produceert het een breed scala aan wijnen van hoge kwaliteit.

De Wijnen van Montes Wijn

Montes Wijn produceert een breed scala aan wijnen, van eenvoudige tafelwijnen tot complexe en verfijnde wijnen van wereldklasse. Hieronder vindt u een overzicht van enkele van de meest populaire wijnen van Montes Wijn:

Montes Alpha

Montes Alpha is de vlaggenschipwijn van Montes Wijn en wordt beschouwd als een van de beste wijnen van Chili. Deze wijn wordt gemaakt van een blend van Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot en heeft een diepe, rijke smaak met tonen van zwarte bessen, cassis en chocolade. Montes Alpha wordt vaak vergeleken met de beste wijnen uit Bordeaux en Napa Valley.

Montes Folly

Montes Folly is een andere topwijn van Montes Wijn en wordt gemaakt van 100% Syrah-druiven. Deze wijn heeft een diepe, donkere kleur en een complexe smaak met tonen van zwarte peper, kruiden en donker fruit. Montes Folly wordt beschouwd als een van de beste Syrah-wijnen ter wereld.

Montes Outer Limits

Montes Outer Limits is een serie wijnen die worden geproduceerd van druiven die groeien op de grens van wat mogelijk is. Deze wijnen worden gemaakt van druiven die groeien op zeer hoge hoogtes of in zeer koude klimaten, waardoor ze een unieke smaak en karakter hebben. Enkele van de meest populaire wijnen uit de Outer Limits-serie zijn de Pinot Noir, de Carignan en de Cinsault.

Montes Twins

Montes Twins is een serie wijnen die worden geproduceerd van druiven die groeien op twee verschillende wijngaarden in Chili. Deze wijnen worden gemaakt van dezelfde druivensoorten, maar hebben een verschillende smaak en karakter vanwege de verschillende terroirs. Enkele van de meest populaire wijnen uit de Twins-serie zijn de Cabernet Sauvignon en de Chardonnay.

De Filosofie van Montes Wijn

De filosofie van Montes Wijn is gebaseerd op het idee dat wijn moet worden gemaakt met respect voor de natuur en het milieu. Het wijnhuis gebruikt duurzame landbouwpraktijken en probeert het gebruik van pesticiden en herbiciden tot een minimum te beperken. Montes Wijn gelooft ook dat wijn moet worden gemaakt met passie en toewijding, en dat elke fles wijn een uniek verhaal moet vertellen.

Conclusie

Montes Wijn is een Chileense wijn van wereldklasse die bekend staat om zijn kwaliteit en smaak. Het wijnhuis produceert een breed scala aan wijnen, van eenvoudige tafelwijnen tot complexe en verfijnde wijnen van wereldklasse. Montes Wijn is een van de meest gerespecteerde wijnhuizen ter wereld en blijft zich inzetten voor duurzame landbouwpraktijken en het maken van wijn met passie en toewijding.

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Wijn Aldi: Een uitgebreid assortiment voor de wijnliefhebber.

Plaats een reactie